Aktuális

Minisztérium: elindult az új agrártámogatási honlap

Kutyák és stressz, szabadulószobák, Jane Goodall – mutatjuk a középszintű angolérettségi írásbeli feladatait

| Szerző: hirado.hu
A magyar, a matematika és a történelem után kezdődnek a nyelvi érettségik: ma az angol, pénteken pedig a német jön. Középszinten az angolnak 45 684-en, emelt szinten pedig 18 848-an vágtak neki. Mutatjuk, milyen feladatokat kellett megoldani a ma érettségizőknek.

Kapcsolódó tartalom

A nyelvi érettségi felépítése jelentősen eltér az eddig megszokott érettségikétől, több szekcióból áll. Középszinten a diákoknak három, emelt szinten pedig négy órájuk van arra, hogy teljesítsék a feladatokat.

Az olvasott szövegértésre egy órájuk van a diákoknak, míg a nyelvhelyességre harminc percük. Ezt követően kapnak 15 perc szünetet, majd harminc perc alatt kell megoldaniuk a hallott szövegértést, végül pedig egy órát kapnak az íráskészségük bizonyítására.

Az írásbelin összesen 117 pontot lehet szerezni: az olvasott szöveg értésére maximum 33 pont, a nyelvhelyességre 18, a hallott szöveg értésére 33, az íráskészségre pedig szintén 33 pont jár.

Kapcsolódó tartalom

Kutyákról és stresszről, városi könyvtárról, internetelérésről egy hegyen, valamint szabadulószobákról kaptak feladatokat

az angolból középszinten érettségizők az olvasott szövegértési feladatsorban.

Három szöveget kaptak az angolból középszinten érettségizők az írásbeli vizsga nyelvhelyességi részében. A szövegek között van, ami

légiutaskísérőkről, van, ami Jane Goodallról szól, de van köztük egy anekdota is az Egyesült Államok egy korábbi elnökéről.

A hallás utáni szövegértési feladatrészben

Mary Poppinsról, a Simon and Garfunkelről kaptak feladatokat az érettségizők, emellett egy archeológussal készült interjút is meghallgattak.

Az angolérettségi utolsó részében, az íráskészséget felmérő feladatsorban a diákoknak

egy Cambridge-i programot kellett maguknak és egy barátjuknak összeállítaniuk, majd egy macskák miatt aggódó lánynak kellett válaszlevelet írniuk.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még