Aktuális

A BRFK közölte, miért volt lövöldözés hallható a fővárosban az éjjel

Baljós fordulat az időjárásban, jobb felkészülni

| Szerző: hirado.hu
Közeledik az a mediterrán ciklon, amely csütörtökön hozzávetőlegesen az ország délnyugati felén okoz majd többfelé esőt, záport.

via GIPHY

A nyugodtabb, csapadékszegényebb időjárást okozó anticiklon északkeletre szorul, és helyét a délnyugat felől érkező mediterrán ciklon veszi át – írta a közösségi oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A délnyugati országrész fölött már megvastagodott a felhőtakaró, a határvidéken pedig eleredt az eső, így ott a hőmérséklet néhol a 15 fokot sem éri el.
Az ország többi részén viszont még fátyol-, illetve gomolyfelhők zavarják a napsütést, a hőmérséklet pedig már most 20 fok körül alakul.

A csapadékzóna lassan északkelet felé terjeszkedik, tevődik, pénteken napközben pedig fokozatosan elgyengül, szétesik, ám záporos, délnyugaton zivataros gócok ezt követően is kialakulhatnak, amelyeket intenzív csapadékhullás is kísérhet.

Péntek hajnalban legkésőbb az északkeleti határnál is megnövekszik a felhőzet, a csapadéksáv is tovább terjeszkedik északkelet felé.

Pénteken az összefüggő felhőzet nagyobb eséllyel a déli, délnyugati megyékben gomolyossá válik, a csapadékzóna gyengül, de mögötte több hullámban érkeznek, illetve alakulnak ki záporos, zivataros csapadékgócok.

Az északkeleti tájakon lehet legkisebb eséllyel csapadék. A keleti, délkeleti szelet csütörtökön napközben több, pénteken kevesebb helyen kísérhetik erős széllökések. A Bakonyban és a Balatonnál viharossá is fokozódhat a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 12 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 12 és 17 fok között alakul, de a déli, délnyugati tájakon ennél kissé melegebb is lehet.

Ajánljuk még