Időjárás

Érkezik a hidegfront és a fagy – térképen mutatjuk a hétvégi időjárást

Amerikai publicista: Magyarország szabadabb ország, mint az Egyesült Államok

Amerika nagyszerű ország, tele lehetőségekkel, de letért az útjáról, és mint nemzet elveszett – hangsúlyozta Dave Rubin amerikai író, humorista és televíziós személyiség, aki szerint az Egyesült Államokban Florida, Európában pedig Magyarország mutat helyes példát, hiszen elismerik a kultúra, a határvédelem, a szabadság és a család fontosságát. Rod Dreher amerikai publicista pedig úgy véli, hazánk sokkal szabadabb ország, mint az Egyesült Államok.

 

A politikai kommentárjairól ismert Dave Rubin a Danube Institute szervezésében érkezett hazánkba, és hétfő este Rod Dreher amerikai publicista társaságában előadást is tartott – olvasható a Magyar Nemzet beszámolójában.

Kapcsolódó tartalom

Megmenteni a nemzetet

A lap kiemelte, hogy a liberálisból konzervatívvá vált Rubin mielőtt hazánkba látogatott, Izraelben is járt, és a tapasztalatait a tengerentúlon is meg akarja osztani, hogy „hogyan lehet jól csinálni és megmenteni a nemzetet”. Dave Rubin kiemelte, Trump kiváló elnök volt.

Kapcsolódó tartalom

A Twitter-üzeneteivel és a gúnyolódásaival felrázta a politikai rendszert, ám meglátása szerint a rendszer felrázása mellett most nagyobb kompetenciára és hosszú távú tervek lefektetésére is szükség van. Dave Rubin jelenleg a 44 éves floridai kormányzóban, Ron DeSantisban látja Amerika jövőjét.

Kapcsolódó tartalom

Progresszívekké váltak az egykori liberálisok

Dave Rubin felvázolta, mennyire megváltoztak a liberális értékek a tengerentúlon. Elmondta, hogy eredetileg baloldali beállítottságú volt, ám az elmúlt bő tíz évben a liberálisok kételyek nélkül balra tolódtak és progresszívekké váltak.

„Ez Közép-Európában nem újdonság, mert a kommunizmussal ez sok hasonlóságot mutat”

– hangsúlyozta, majd kiemelte, hogy ezzel nem tudott azonosulni.

Kapcsolódó tartalom

„Elkezdtem beszélni jobboldali emberekkel, és noha sok mindenben nem értettem egyet velük, az igazi liberális nézeteket náluk találtam meg, hiszen megfontoltak, következetesek, kedvesek és befogadók voltak, nem volt probléma, hogy nem mindenben értünk egyet”

– magyarázta Dave Rubin.

Kapcsolódó tartalom

„Mielőtt Magyarországra jöttem, Izraelben jártam. Ebből a két országból tanulságként azt szeretném hazavinni, hogy hogyan lehet jól csinálni, hogy lehet megoldást találni az egzisztenciális problémákra, és nem elfelejteni, hogy miért is vagyunk egy nemzet, mert Amerikában ebben segítségre szorulunk” – sorolta.

„Amerika egy nagyszerű ország, tele lehetőségekkel, de letért az útjáról, és mint nemzet elveszett”

– mondta csalódottan.

Kapcsolódó tartalom

Példát mutat Magyarország és Florida

Dave Rubin felidézte, hogy sokáig Kaliforniában élt, ám a koronavírus után, a rendőrség leépítése és a woke-őrület közepette Floridába költözött, mert ott még elismerik a kultúra, a határvédelem, az egyén szabadsága és a család fontosságát.

„Florida olyan az Egyesült Államokban, mint Magyarország Európában, ahol még fontosak a hagyományos értékek”

– mondta. Hozzátette: Ahogy Amerikában Florida, úgy Európában Magyarország mutathat példát a helyes iránnyal.

Kapcsolódó tartalom

Hangsúlyozta, hogy a politika megváltoztatásához előbb a kultúrát kell átformálni. Ezt szerinte a kemény munka és a család tiszteletének a visszaállításával kell kezdeni.

Kapcsolódó tartalom

Beszélt a gyermekvédelem fontosságáról, az internet okozta veszélyekről, a progresszív média álhíreiről és Tucker Carlson konzervatív politikai kommentátorról, a Fox News korábbi sztárjáról is, aki azért veszíthette el a munkáját, mert felfedte az igazságot a progresszív média hazugságairól például Magyarország vonatkozásában is.

Kapcsolódó tartalom

Magyarország szabadabb Amerikánál

Rod Dreher mindehhez hozzátette, hogy

„Orbán Viktor érti, hogy a világ nem igazságos többé, és az, hogy a baloldal rátelepedett az intézményekre, azt jelenti, hogy akár politikai erővel is, de szembe kell szállni velük. (…) A magyar miniszterelnök érti ennek a harcnak a fontosságát.”

Kapcsolódó tartalom

Rod Dreher hangsúlyozta, hogy

„Magyarország szabadabb, mint az Egyesült Államok”.

„Itt az egyetemi professzor mondhat bármit a diákjainak, de ha Amerikában a tanár nem ért egyet a transzmozgalommal, és ezt közli, akkor feljelenthetik a diákjai, majd harcolnia kell állása megtartásáért” – részletezte Rod Dreher.

Kiemelt kép forrása: A Danube Institute hivatalos Facebook-oldala

Ajánljuk még