Aktuális

Több jármű ütközött, torlódik a forgalom az autóúton

A PSZ vezetői a Kúriához fordulnak az oktatási népszavazás ügyében

A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) két alelnöke a Kúriához fordul az oktatási népszavazási kezdeményezéseket elutasító döntés ellen – tudatta a PSZ közleményben szerdán.

A Nemzeti Választási Bizottság kedden elutasította Gosztonyi Gábor és Totyik Tamás oktatási népszavazási kezdeményezéseit. A PSZ két alelnöke magánszemélyként március 14-én kezdeményezett népszavazást öt kérdésben, melyek többek között a szaktanárokkal, a pedagógusvégzettséggel, a diákok óraszámának csökkentésével és az iskolák bezárásának feltételeivel kapcsolatosak.

A választási bizottság nem hitelesítette a kérdéseket, indoklása szerint a kérdések megválaszolásához speciális információk, szakmai ismeretek kellenének, ami nem várható el a választópolgároktól, akik így nem tudják átlátni döntésük érdemi következményeit.

Gosztonyi Gábor és Totyik Tamás a Kúriánál kezdeményezi a Nemzeti Választási Bizottság határozatainak felülvizsgálatát.

Álláspontjuk szerint a választópolgárok nem kezelhetők „éretlen kisdiákként”. A kormány fél a „valódi nemzeti konzultációtól”, a népszavazástól, mert azon érdemi kérdésekre érdemi válaszok születhetnének a diákok, illetve Magyarország jövőjét alapvetően meghatározó ügyekről – közölte a szakszervezet.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még