Aktuális

Mutatjuk a hét legszerencsésebb hat számát

Vallási főszerkesztő: Ferenc pápa minden gesztusát megörökítették

Ferenc pápa látogatása során a közmédia legnagyobb eredménye az volt, hogy a szentatya minden gesztusát megörökítették – értékelt Andrónyi Kolos, az MTVA Vallási Főszerkesztőségének vezetője az M1 hétfő reggeli műsorában.

A főszerkesztő hozzátette: ehhez körülbelül száz kamerára volt szükség tizenegy helyszínen, hat közvetítőkocsira és körülbelül tizenkétezer méter kábelre.

A Duna Televízió 1000, a Kossuth Rádió 1100 percet, az M1 és a közmédia online felülete 1175 percet közvetített a pápalátogatás három napja alatt a közmédia 200, az Antenna Hungária 180 munkatársának közreműködésével.

Emellett a Bizony, Isten! című műsor YouTube-csatornáján a 70 országnak műholdra adott, úgynevezett tiszta jelet is streamelték. Vannak ugyanis nézők, akik kommentár, stúdióbeszélgetések, felvezető programok nélkül szeretnének bekapcsolódni az eseményekbe – mondta Andrónyi Kolos, hozzátéve, ezek a tartalmak továbbra is elérhetők.

Kapcsolódó tartalom

Arra kérdésre, hogyan tudja a főszerkesztőség a Ferenc pápa és Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek által is többször említett híd szerepét betölteni, Andrónyi Kolos azt mondta: akkor, ha egy-egy műsor eljut a közösségekhez, és a közösségek „használni kezdik” az előállított tartalmakat.

Felidézte: ilyen élménye volt, amikor az Agapé című műsort plébániai közösségek, hittancsoportok együtt nézték, majd megbeszélték.

A Vallási Főszerkesztőség műsorai közül megemlítették a régi mesterségeket bemutató, Jézus és… címűt. A főszerkesztő elmondta,

a Mező Misi vezette műsor epizódjaiban olyan hivatásokat mutattak be, amelyeket „hittel végeznek”.

A műsor sikeres volt, számos pozitív visszajelzés érkezett a főszerkesztőséghez, így bizalmat kaptak a második évadra is. A tematika változni fog, ezúttal az emberi élet jelentős fordulópontjait veszik sorra Mező Misi vezetésével.

Ferenc pápa április 28. és 30. között tartózkodott Magyarországon apostoli látogatáson.

Ajánljuk még