Időjárás

Egészen más arcát mutatja a tavasz

Siklósi Beatrix: A nem hívő embereket is igyekeztünk megszólítani

A Kossuth Rádió pápalátogatásról szóló műsorai igyekeztek megszólítani a nem hívő embereket is, hogy az emberek érezzék, Ferenc pápa mindannyiunkhoz jött, látogatása „magyar ünnep” – mondta Siklósi Beatrix, a Kossuth rádió csatornaigazgatója hétfőn, a Jó Reggelt, Magyarország! című műsorban.

Siklósi Beatrix felidézte: a pápalátogatásról készült műsorokban érezhető volt, hogy készítőiknek is közük van az eseményekhez, de talán éppen ettől váltak személyessé a közvetítések.

Hozzátette:

a rádióban, ahol csak hang van, és a kép nem vonja el a figyelmet a gondolatokról, talán még bensőségesebb kapcsolatot lehet kialakítani a hallgatókkal.

Emellett – noha a műsorkészítők többsége komoly rádiós múlttal rendelkezik – ekkora műsort közösen még nem csináltak.

Kapcsolódó tartalom

Siklósi Beatrix fontosnak nevezte a csapatmunkát, az egymásra figyelést, főleg a váratlan helyzetekben, példaként említve, amikor Ferenc pápa korábban érkezett, a tervezettnél hosszabban vagy éppen rövidebben beszélt.

Elmondta azt is,

nem vallási műsort késztettek, így a műsorok vendégei között volt például Rúzsa Magdi énekes és Major Balázs régész is.

Értékelése szerint a Kossuth rádió tudósításaiban egyedülálló volt az Argentínában élő, Ferenc pápával a mai napig kapcsolatban lévő magyar közösség tagjainak megszólítása. Felidézte: a Magyarországról a kommunizmus idején elmenekült angolkisasszonyok Buenos Airesben élő közösségének Ferenc pápa volt a gyóntatója, és a Szentatyának mind a mai napig vannak barátai az argentínai magyar közösségben.

Siklósi Beatrix a Jónak lenni jó! műsor ötletgazdájaként megemlítette, nagy élmény volt, amikor Ferenc pápa kimondta a műsor nevét magyarul.

Jelezte,

az egyházfőnek élő kapcsolata van a műsorral, hiszen 2013-ban, amikor az adománygyűjtés kedvezményezettje a Katolikus Karitász volt, pápai áldást küldött a közmédia munkatársainak.

A műsor Covid-árvákat támogató gyűjtésére pedig egy Szent József-szobrot adományozott a Szentatya, amelyet elárvereztek, a bevételből pedig a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeket támogatták.

Ferenc pápa április 28. és 30. között tartózkodott Magyarországon apostoli látogatáson.

Kiemelt képünk: Hirado.hu/ Horváth Péter Gyula 

Ajánljuk még