Időjárás

Érkezik a hidegfront és a fagy – térképen mutatjuk a hétvégi időjárást

Hétfőtől forgalomkorlátozások lesznek a metrópótló buszok útvonalán

Hétfőtől forgalomkorlátozások lesznek a 3-as metró pótlóbuszainak útvonalán, keddtől ezzel összefüggésben változik egyes éjszakai buszjáratok útvonala – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Erre a pótlás megszüntetése miatt van szükség, mivel a metrófelújításhoz kapcsolódóan megkezdődnek a bontási és helyreállítási munkálatok.

Kapcsolódó tartalom

A közlemény szerint az útvonalon hétfőtől mozgó terelésekre, munkaterületek melletti útszűkületekre, sávlezárásokra kell számítani.

Hétfőtől vasárnapig a Nyugati téren, a városközpont felé vezető oldalon a pótlóbusz jelenlegi megállójának vonalában lesz útszűkület.

A Lehel téren mindkét oldalon lezárják a buszsávot. Emellett megszűnik az Alig utca lezárása a Váci úton, így ismét lehet jobbra kanyarodni a belváros felé.

A Váci úton irányonként egy-egy sáv váltakozó lezárása várható a Petneházy utcánál. A Váci út/Róbert Károly körút csomópontban ideiglenesen helyreáll a buszpótlás előtti forgalmi rend, a Váci útról ismét lehet balra kanyarodni a Rákóczi híd irányába. Továbbá itt megkezdődnek a csomóponti helyreállítások, esetenként és irányonként egy-egy sáv lezárása várható.

A buszsáv lezárására kell számítani az Üllői úton is, a Pöttyös utcánál, mindkét oldalon.

Kapcsolódó tartalom

A BKK arról is tájékoztatott, hogy a Népligetnél és a Göncz Árpád városközpontnál elbontják a metrópótlás miatt kialakított ideiglenes forgalomtechnikai létesítményeket, ezért keddtől kis mértékben módosul a 914-es, a 914A, a 950-es és a 950A éjszakai autóbuszok útvonala.

Néhány hét múlva véget ér a 3-as metró felújítása: május 22-től minden nap minden állomáson megállnak a szerelvények, és megszűnik a buszos metrópótlás – tették hozzá.

Ajánljuk még