Időjárás

Érkezik a fagy és hózápor is lehet

Jogerősen Kálomista Gábornak adott igazat a bíróság Hann Endrével szemben

| Szerző: Vizvári Soma
A hírt az Elkxrtuk című film producere közölte a hirado.hu-val.

Az összes perköltséget Hann Endrének, a Medián közvélemény-kutató cég vezetőjének kell állnia, miután az általa a Megafilm Kft. produkciós cég ellen indított személyiségi jogi perben a bíróság az összes kereseti kérelmét elutasította – tudtuk meg az Elkxrtuk című film producerétől, Kálomista Gábortól.

Mint ismert, az említett film a 2006-os rendőrterror eseményeit idézte fel, amelyben az egyik szereplőt Hann Endrével szokás azonosítani, a Medián vezetője ezért perelt.

Kálomista Gábor a hirado.hu-nak nyilatkozva úgy vélekedett, igazságos ítélet született, mivel a szólás- és véleményszabadság, valamint a művészet szabadsága győzött.

„Vitathatatlan, hogy Hann Endre a Gyurcsány-kormány egyik legnagyobb kiszolgálója volt, ezért nem volt elegáns, hogy megpróbálta a filmünket sárba tiporni”

– fogalmazott Kálomista Gábor.

Hozzátette: az Elkxrtuk egy valóságon alapuló, de fikciós alkotás, a bíróságnak pedig nem dolga egy ilyen film történetének valódiságát vizsgálni.

Kérdésünkre, hogy beszélt-e személyesen Hann Endrével a pereskedés alatt vagy a jogerős ítélet óta, a producer azt válaszolta, nem, és nem is tudja elképzelni, hogy valaha is olyan közös platformra kerülhetnének a Medián vezetőjével, hogy értelme legyen beszélgetniük bármiről.

Ajánljuk még