Aktuális

Itt nézheti vissza Orbán Viktor ünnepi beszédét

CPAC – Schmidt Mária: Ezúttal nyugatról törnek nemzetünk szuverenitására és a szabadságunkra

Ezúttal nyugatról törnek nemzetünk szuverenitására és a szabadságunkra – jelentette ki a Terror Háza Múzeum és a 21. Század Intézet főigazgatója a CPAC Magyarország konferencián, csütörtökön Budapesten.

Schmidt Mária A haza minden előtt elnevezésű panelben arról beszélt, hogy csak a „szovjet időkben tapasztalt erőteljes nyomásgyakorláshoz hasonlítható az az ezúttal nyugatról jövő egyneműsítő szándék, ami szembe megy a magyar nemzeti identitás fő tartalmával: a szabadsággal és a függetlenséggel”.

Magyarországot arra akarják rászorítani, hogy bizonytalan és nehezen behatárolható azonosulási pontokkal váltsa fel nemzeti önazonosságát – közölte a Széchenyi-díjas történész. Azt várják – folytatta – hogy Magyarország „hódoljon be azoknak az újleninista amerikai woke-ok által kitalált ideológiáknak, amelyek nevében civilizálni akarnak minket”.

Kapcsolódó tartalom

Schmidt Mária szavai szerint az elvárás, hogy nemzeti szolidaritás helyett érjük be a különböző szexuális és faji kisebbségekkel való szolidaritással, adjuk fel kulturális örökségünket és hódoljunk be az egyre szabadsághiányosabb nyugati közbeszéd tabusító gyakorlatának.

A többi között arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyarok meg akarják őrizni a saját kultúrájukat, ragaszkodnak a vallásukhoz, a nyelvükhöz, a gyökereikhez, hagyományaikhoz.

Úgy fogalmazott: „nem tűrjük, ha (…) beleszólnak a magánéletünkbe, a gyermekeink nevelését a saját kezünkben akarjuk tartani, értékrendjüket mi akarjuk meghatározni”. A Magyarországon történelme során uralkodó birodalmak eltűntek a történelem süllyesztőjében, mert – mint rámutatott – „ellenálltunk és hűek maradtunk önmagunkhoz”.

Paul Gosar, az amerikai kongresszus republikánus tagja, arizonai képviselő felszólalásában azt hangsúlyozta, hogy Magyarország reménysugárként áll a Nyugat előtt.

Kapcsolódó tartalom

A baloldali ideológiákat kritizálva úgy értékelt, hogy a woke egy keresztényellenes romboló erő, ami Amerikában már a családokat is megosztja. Úgy vélekedett, hogy a baloldalon Isten a helyét átvette a gyűlölet és az intolerancia, ezzel szemben pozitív példaként hivatkozott Magyarországra, amely visszautasítja a woke-izmust, közben óvja keresztény örökségét és nemzettudatát.

A panel egyik elemeként Sara Carter, az amerikai Fox News műsorvezetője beszélgetett Shea Bradley-Farrell-lel, az amerikai Counterpoint Institute elnökével, aki a többi között arról szólt, hogy az LMBTQ-ideológia az iskolákban terjed és a kommunizmushoz hasonlóan szembe próbálja fordítani egymással a szülőket és a gyerekeket.

Sara Carter azon felvetésére, miszerint Orbán Viktor miniszterelnököt az amerikai mainstream mediában próbálják lejáratni, Shea Bradley-Farrell úgy reagált, hogy „az nem külpolitika”, amit a jelenlegi amerikai adminisztráció csinál.

Meglátása szerint három-négy oka van az amerikai vezetés Magyarországhoz való viszonyulására, amelyek között említette, hogy Magyarország nem viszi be az LMBTQ-ideológiát az iskolákba, megadóztatja a nagyvállalatokat. Shea Bradley-Farrell továbbá ezen okok között említette a tömeges bevándorlással kapcsolatos magyar pozíciót is.

Kapcsolódó tartalom

Az ukrajnai háborúra térve Shea Bradley-Farrell felidézte: lépten-nyomon azt hallani, hogy a magyar miniszterelnök oroszbarát, mert nem akar szankciókat. Úgy folytatta: „nem, Magyarország nem oroszbarát, Magyarország pragmatikus”. Mint hozzátette, ha Magyarország az Európai Unió szándékait követné, az tönkre tenné a gazdaságát.

Ajánljuk még