Időjárás

Érkezik a fagy és hózápor is lehet

Utazzon kedvezményes áron a budapesti atlétikai világbajnokságra!

„VB2023” elnevezéssel kedvezményes jegyet vezet be a MÁV–Volán-csoport Magyarország történetének legnagyobb sporteseményére, az augusztusi budapesti szabadtéri atlétikai világbajnokságra. A szimbolikus, 2023 forintos jegy augusztus 18. és 27. között lesz érvényben, ennyiért cserébe pedig az ország legtávolabbi pontjáról is lehet majd Budapestre és hazautazni az esemény idején.

 

A fenntarthatóság és a vb sikeres lebonyolítása érdekében az eseményt szervező vállalat és a MÁV–Volán-csoport együttműködési megállapodást kötött.

Kapcsolódó tartalom

A közlekedési cég elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy a szimbolikus, legfeljebb 2023 forintos jegy augusztus 18. és 27. között a Budapestre utazásra, a visszautazásra pedig augusztus 19. és 28. között lesz érvényes.

A »VB2023«-as jegyterméket harminc nappal a világbajnokság indítása, indulása előtt fogjuk értékesíteni első körben a MÁV applikációján, majd pedig valamennyi jegypénztárunkban akár MÁV-os akár volánbuszos akár GYSEV-es jegypénztárról legyen szó, egyebekben speciális jegytermékekkel állunk az utazók rendelkezésére” – közölte Pafféri Zoltán, a MÁV–Volán-csoport elnök-vezérigazgatója.

„A szurkolók többsége európai, a sor élén természetesen a magyar nézők állnak, utánuk pedig a legtöbben a környező országokból érkeznek majd.

A vidéken lakó magyar sportkedvelők számára is igyekszünk megfizethetővé és elérhetővé tenni a nagyszabású sporteseményt”

– fogalmazott Németh Balázs, az atlétikai világbajnokságot szervező a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, majd hozzátette, hogy aki sportol, még az egyébként kedvező árú belépőkből is 50 százalékos kedvezményt kap.

Már 75 országból, köztük Új-Zélandról, Japánból, valamint Chiléből és Pakisztánból is vásároltak jegyeket a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságra, amelynek versenypályája a múlt héten elkészült. A megtervezésekor a legfontosabb szempontok között volt, hogy a szurkolóknak is a lehető legjobb élményben legyen részük.

Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye idén egyben a legnagyobb sportesemény is lesz a világon; 203 országból már 2500 atléta nevezett. A televízión keresztül várhatóan nagyjából egymilliárd ember követi majd a versenyeket.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Németh Balázs, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. és Pafféri Zoltán, a MÁV–Volán-csoport vezérigazgatója a Nyugati pályaudvaron tartott sajtótájékoztatón 2023. május 2-án. (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Ajánljuk még