Rendkívüli

Gázrobbanás Budapest belvárosában: egy embert a romok alól emeltek ki a tűzoltók – FOTÓK!

Mától utazhatunk a kedvezményes vármegye- és országbérletekkel szerte Magyarországon

| Szerző: hirado.hu
A vármegye- és országbérletek érvényességi idejének kezdetére Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő emlékeztetett a közösségi oldalán.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök februárban tartott évértéklőjén jelentette be azokat a kedvezményes utazási lehetőségeket, mellyel a 9450 forintba kerülő vármegyebérlet és a 18 900 forintért megvásárolható havi országbérlet is elérhetővé vált a tömegközlekedést használók számára, akik ezáltal komoly összegeket spórolhatnak.

A bérletek május 1-jétől használhatók, melyre Szentkirályi Alexandra kormányszóvívő hívta fel a figyelmet közösségi oldalán.

A bérletekkel kapcsolatban a MÁV-Volán–csoport weboldalán kiemelte: „a vidéki és a Pest vármegyei közösségi közlekedést hozza lendületbe az új 30 napos érvényességű vármegyebérlet, amely a MÁV-START, a Volánbusz, a MÁV-HÉV és a GYSEV járatain egyaránt igénybe vehető. A teljesárú bérlet 9450 forintba kerül, ezáltal olcsóbb, mint a havi Budapest-bérlet. A tanulóbérlet 90 százalékos kedvezménnyel váltható, 945 forintba, azaz nagyjából kétgombócos fagyi árába kerül”.

Azok, akik utazásaik során rendszeresen átlépik a vármegyehatárt, 2 vármegyebérlet áráért az ország egész területére érvényes országbérletet vásárolhatnak.

Kapcsolódó tartalom

Ennek kiemelkedő előnye, hogy minden olyan járatra érvényes, amelyet a MÁV-START, a Volánbusz, a MÁV-HÉV vagy a GYSEV üzemeltet helyközi forgalomban, így akár egyetlen bérlettel keresztül utazhatjuk hazánkat, eljuthatunk a legszebb, legnépszerűbb turisztikai látványosságokhoz, kirándulásra és akár vármegyéken át történő napi ingázásra is alkalmas.

A 30 napos teljesárú országbérlet 18 900 forintba kerül. Kétezer-ötszáz forinttal olcsóbban vásárolható meg, mint jelenleg a 30 kilométerre érvényes bérlet.

A tanulók ezt a bérletfajtát választva is igénybe vehetik a 90 százalékos kedvezményt, így 1890 forintért szinte bárhová eljuthatnak az országban a diákok kötöttpályán vagy pedig Volánbusszal.

Elérhető az orszagberlet.hu weboldal is, amelyen könnyen tájékozódhatunk

Az utasok továbbá könnyen tájékozódhatnak az erre a célra létrehozott orszagberlet.hu weboldalon is, ahol tizenkilenc vármegyét ábrázoló térképen tekinthetjük meg az elérhető helyközi távolsági buszokat és a vasúthálózatot. Ugyancsak térképen kereshetők ki az értékesítőhelyek, amelyek között külön jegypénztárakra és automatákra is rá lehet keresni.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ajánljuk még