Aktuális

Mutatjuk a hét legszerencsésebb hat számát

Mutatjuk Ferenc pápa magyarországi programját

| Szerző: hirado.hu
Pénteken kezdődött Ferenc pápa háromnapos lelkipásztori látogatása, amely során a szentatya a magyar társadalom legszélesebb rétegeivel fog találkozni. Ismertetjük a katolikus egyház fejének részletes programját.
Ferenc pápa (Forrás: MTI/AP/Andrew Medichini)

Április 28-án, pénteken reggel 8 óra tíz perckor indult a szentatya a Róma Fiumicino repülőteréről Budapestre, a fővárosba tíz órakor érkezett. Hivatalos állami fogadása 11 órakor lesz a Sándor-palota előtti téren. Ezt követően Ferenc pápa udvariassági látogatást tesz Novák Katalin köztársasági elnöknél, 11 óra 55 perckor találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel, 12.20-kor pedig a Karmelita kolostor épületében az állami hatóságok, a civil társadalom képviselőivel, valamint a diplomáciai testület tagjaival, amely során beszédet mond. Délután öt órakor a Szent István-bazilikában találkozik a püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, szeminaristákkal és a lelkipásztori munkatársakkal, akikhez a pápa beszédet intéz.

Kapcsolódó tartalom

Április 29-én, szombaton reggel Ferenc pápa magánlátogatást tesz a Batthyány-Strattmann László Gyermekotthonban, majd 10 óra 15 perckor találkozik a szegényekkel és a menekültekkel az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban, ahol beszédet intéz hozzájuk. Ezt követően a szintén a Rózsák terén található görögkatolikus templomba is ellátogat a szentatya, ahol közösen fog imádkozni a jelenlévőkkel. Délután találkozik a fiatalokkal a Papp László Sportarénában, és beszédet mond nekik. Szombati utolsó hivatalos programjaként a Nunciatúrán magánprogram keretében találkozik a magyar jezsuita provincia tagjaival.

Kapcsolódó tartalom

Április 30-án, vasárnap 9.30-kor Ferenc pápa vezetésével szentmise lesz a Kossuth téren, amelyen a pápa homíliát mond, majd a szentmise végén a Regina Coeli imádságot tartja. Délután négy órakor találkozik az egyetem és a kultúra világának a képviselőivel a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karán. 17 óra 30-kor kezdődik a Liszt Ferenc repülőtéren a hivatalos búcsúztatás, majd 18 órakor indul vissza Ferenc pápa repülőgépe, amely terv szerint 19 óra 55 perckor érkezik Róma Fiumicino repülőterére.

Ajánljuk még