Aktuális

Egy autóbusz, egy tartálykocsi és egy motorkerékpár ütközött össze, több mint húszan meghaltak

Az EU mellett az amerikai külügyminisztérium is milliárdokkal támogatja a Soros-hálózathoz tartozó szervezeteket

| Szerző: hirado.hu
Az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségét (USAID) az amerikai kormány nyomásgyakorlásra használja a világ minden táján – közölte az M1 Ma reggel című műsorában Koskovics Zoltán, az Alapjogokért Központ Geopolitikai elemzője.

 

Koskovics Zoltán szerint az alapvetően természeti katasztrófák okozta károk enyhítése és humanitárius akciók kivitelezése miatt létrehozott USAID szervezetet a washingtoni adminisztráció nyomásgyakorlásra használja fel világszerte.

Szerinte kiváló példa volt erre a februári törökországi földrengés időszaka, amikor a segítségnyújtás helyett a szervezet vezetője, Samantha Power éppen hazánkban fejezte ki aggodalmát a jogállamiság, a civil szervezetek, valamint a szólásszabadság helyzete miatt.

Kapcsolódó tartalom

Az elemző közölte,

fontosabb volt a konzervatív magyar kormány elleni áskálódás, mint a földrengésben nyújtott segítség.

Koskovics Zoltán elmondta: Samantha Power az Obama-adminisztráció egyik olyan képviselője volt, aki kardoskodott a líbiai beavatkozás mellett, amelynek katasztrofális következményei lettek az afrikai nép számára.

A geopolitikai elemző közölte, David Pressmann hazánkba akkreditált amerikai nagykövet és Samantha Power is a liberális birodalom és nem Amerika érdekeit képviseli itt Magyarországon.

Koskovics Zoltán szerint ugyanakkor

létezik egy másik Amerika, egy olyan állam, amelynek polgárai a józan ész talaján állnak, elutasítják a tömeges migrációt, a genderpropagandát. Utóbbiak számos amerikai politikus, gondolkodó szerint ellentétesek az Egyesült Államok nemzeti érdekeivel.

A konzervatív seregszemle, a Magyarországon májusban megrendezésre kerülő CPAC kapcsán elmondta: meg kell állítani azt a folyamatot, amelynek része a saját történelmünk szétzúzása, megsemmisítése, konzervatív összefogásra van szükség.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt képen Soros György (Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

Ajánljuk még