Rendkívüli

Sulyok Tamás a Fidesz–KDNP államfőjelöltje

Öt gyanúsítottja van a Lurdy Házban kitört tömegverekedésnek

Jelenleg öt embert gyanúsít a Lurdy Házban múlt héten kitört tömegverekedés ügyében a rendőrség – értesült a Magyar Nemzet. A két külföldi társaság között kirobbant konfliktus olyannyira elfajult, hogy a rendőröknek kellett közbeavatkozniuk. A verekedésnek egy életveszélyes sérültje is van.

Mint azt a lap felidézi, múlt pénteken hatalmas tömegverekedés tört ki a Lurdy Házban, ahol két társaság került konfliktusba. Egy szír és egy jordán család tagjai estek egymásnak, akiknek már régóta gondjuk volt egymással.

A verekedést megelőzően az Egyiptomiak Magyarországi Kulturális Egyesülete tartott rendezvényt, ami békésen zajlott.

Az egyesület elnöke úgy tudja, régi viszály okozta a családok közti verekedést.

Volt, aki egy székkel püfölte a többieket, az egyik férfi pedig akkora ütést kapott a fejére, hogy életveszélyes koponyasérüléssel szállították kórházba.

Kapcsolódó tartalom

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) életveszélyt okozó testi sértés és csoportos garázdaság miatt kezdett nyomozni.

A történtek után három férfit hallgattak ki gyanúsítottként, egyet közülük őrizetbe vettek.

A férfi korábban testi sértés miatt felfüggesztett börtönbüntetést kapott, próbaideje alatt követte el az újabb bűncselekményt. Vele szemben a Fővárosi Főügyészség lakóhelyre korlátozott bűnügyi felügyelet elrendelését indítványozta.

A Magyar Nemzet megkeresésére a BRFK kommunikációs osztálya hétfő este azt írta, hogy utóbbi férfi bűnügyi felügyeletét el is rendelte a bíróság. A rendőrség közölte azt is, hogy az ügynek már öt gyanúsítottja van, egy személyt életveszélyt okozó testi sértéssel, míg a másik négy elkövetőt csoportosan elkövetett garázdasággal gyanúsítják.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még