Aktuális

Lezuhant egy kisrepülőgép, többen meghaltak

Zivatarok okozhatnak bosszúságot, többfelé elsőfokú riasztást adtak ki

| Szerző: hirado.hu
Hidegfront éri el térségünket, ami miatt hétfőn már jóval több lesz a felhő, és többfelé számíthatunk esőre, záporra, helyenként zivatarra is.

Erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés mellett általában erősen felhős vagy borult idő valószínű, inkább csak átmeneti szakadozások lehetnek a felhőzetben – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

(Fotó: met.hu)

Többfelé, több hullámban valószínű eső, zápor, zivatar. A délies, majd az ország nyugati felén az északnyugatira forduló szelet többfelé kísérhetik élénk, erős lökések. Zivatarok környezetében is előfordulhat átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 14 és 22 fok között valószínű, a tartósabban csapadékos északkeleti tájakon lehet a hűvösebb. Késő estére 8 és 12 fok közé hűl le a levegő.

(Fotó: met.hu)

Estére Nyugat felől csökken a felhőzet, hajnalra a Nyugat-Dunántúlon kiderülhet az ég, míg kelet felé haladva egyre több és vastagabb lesz a felhőzet mennyisége. A csapadékzóna kelet felé vonul, az ország nyugati részén egyre csökken a csapadékhajlam, míg keleten többfelé várható eső, zápor, esetleg zivatar.

(Fotó: met.hu)

Az északnyugati szél a reggeli órákra egyre több helyen megélénkül. Hajnalra 5 és 12 fok közé hűl le a levegő, a kevésbé felhős dunántúli tájakon mérhetjük az alacsonyabb értékeket.


Hétfőn a reggeli, délelőtti órákban elsősorban még a Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon fordulhatnak elő zivatarok, majd a déli óráktól egy új hullámban ismét labilizálódik a légkör és megnő a zivataresély a Dunántúlon is.

(Fotó: met.hu)
(Fotó: met.hu)

Napközben több helyen alakulhat ki zivatar és egészen a késő éjszakai órákig kitarthat a zivatartevékenység. A cellákat mindkét nap intenzív csapadékképződés, szélerősödés és kis méretű jégeső kísérheti.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még