Időjárás

Óriási fordulatot vesz az időjárás – kiderül, mit hoz a zsákban Sándor, József, Benedek

Csaknem nyolcvan határsértőt tartóztattak fel a rendőrök szombaton

A magyar rendőrök szombaton összesen 77 határsértőt tartóztattak fel, és 235 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun vármegyében a járőrök egy esetben három határsértőt tartóztattak fel Kelebia közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök négy esetben összesen 73 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Ásotthalom és Mórahalom közigazgatási területén.

Budapesten egy határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, kínai, iraki és albán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök

Csongrád-Csanád vármegyében hét esetben összesen 235 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Kapcsolódó tartalom

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt két, tiltott határátlépés miatt 36, közokirat-hamisítás miatt hat személy ellen indult büntetőeljárás.

A rendőrök hajnalban Makó közigazgatási területén ellenőriztek egy román gépkocsit, aminek vezetője és utasa a rendőri intézkedés elől elmenekült.

Az autóban 24 fő, magukat bangladesi, és 2 fő, magukat srí-lankai állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott. A terepkutatás eredményeként a rendőrök elfogtak egy román állampolgárságú férfit, mint embercsempészt, aki ellen külföldi hatóság által elrendelt elfogatóparancs volt érvényben.

A rendőrök hajnali 5:35-kor Létavértes közigazgatási területén ellenőriztek egy magát román, négy fő, magukat nepáli, négy fő, magukat pakisztáni, és két fő, magukat srí-lankai állampolgárnak valló illegális migránst, akik gyalog lépték át az államhatárt. A tíz illegális migránst idegenrendészeti eljárás keretében felajánlják a román hatóságnak, a román állampolgárságú férfivel szemben a magyar hatóságok járnak el.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Kiemelt képen: Határvadászok járőröznek a magyar-szerb határon (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Ajánljuk még