Aktuális

Harminchárman lettek milliomosok az ötös lottó sorsolása után

„Szíven szúrtak egy rendőrt, eszméletlen!” – megható módon emlékeztek a mentők, hogyan küzdöttek Baumann Péter életéért

| Szerző: hirado.hu
„Mindent elkövettek, hogy megmentsék a hős rendős életét” – idézte fel az Országos Mentőszolgálat a január közepén történteket, amikor a mentők egy szíven szúrt rendőr életét próbálták megmenteni. Sajnos nem jártak sikerrel, Budapest rendőrfőkapitányától viszont most jutalomban részesültek azért, mert még a lehetetlent is megpróbálták.

 

„Szíven szúrtak egy rendőrt, eszméletlen!” – kapta a riasztást a mentésirányítótól január 12-én a Központi Mentőállomás egyik rohamkocsija. A mentők pár percen belül a helyszínre értek, és hősiesen küzdöttek Bauman Péter életéért – emlékezett vissza a megrázó eseményekre Facebook-posztjában az Országos Mentőszolgálat.

Kapcsolódó tartalom

A bejegyzés szerint a sérült rendőrön olyan beavatkozásokat kellett végrehajtaniuk, amelyekhez elengedhetetlen volt a szakmai rutin és az ezzel járó precizitás.

„A rendőr életért küzdők mindegyike csendben, reménykedve figyelte és ha kellett segítette az ellátást, vagy akár a sérült mozgatását. A mentőegység eközben folyamatosan tájékoztatta a mentésvezetőt, így a kórházban már azelőtt várták a sebesült rendőrt, mielőtt a mentő elhagyta volna a helyszínt” – írták. A rendőr életéért még a kórházba szállítás alatt, a mozgó mentőautóban is küzdöttek, azonban mindezek ellenére sem sikerült őt megmenteni.

A tragédia az Országos Mentőszolgálat teljes bajtársi közösségét megrendítette. Április 21-én, a Rendőrség Napja alkalmából azonban dr. Terdik Tamás rendőr vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya köszönetét fejezte ki, amiért a mentők a lehetetlent is megpróbálták. A négy kiváló mentődolgozó – akik egyébként azóta is változatlan elszántsággal szolgálják hivatásukat – dicséretben, valamint jutalomban részesült.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt képen a januárban meggyilkolt rendőr, Baumann Péter életéért küzdő négy kiváló mentős. (Forrás: Facebook/Országos Mentőszolgálat)

Ajánljuk még