Aktuális

Hatalmas robbanás rázta meg hajnalban Lágymányost, két lakás teljesen leégett, egy ember meghalt

Fővárosi Fidesz: Karácsony Gergely sarcolásra készül

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint a napnál is világosabb, hogy Karácsony Gergely – rossz és felelőtlen gazdálkodásának következtében – megszorításokra készül a budapestiek kárára.

Wintermantel Zsolt pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a főpolgármester azon Facebook-videójára reagált, amely szerint a fővárosi önkormányzat életre hívja az „első budapesti lakógyűlést”, hogy a város működéséről és finanszírozásáról, valamint a Lánchídról véleménynyilvánítást kérjen a fővárosiaktól.

A frakcióvezető közölte: Karácsony Gergely elköltötte azt a 214 milliárd forintot, amelyet Tarlós István korábbi főpolgármester és a Fidesz-KDNP „hagyott itt neki a kasszában” és felélte azt a több mint 200 milliárd forinttal nagyobb adótöbbletet és adóbevételt, amelyet az elmúlt négy évben beszedett.

„Ennek következtében kiürült a kassza” – mondta Wintermantel Zsolt, aki úgy látja, hogy Karácsony Gergely most megszorításokra készül.

Azt mondta: a főpolgármester nem először vesz el a budapestiektől. Háromezer köztéri kukát szerelt le, volt, amikor napokig nem vitték el a háztartásokból a szemetet, valamint advent idején lekapcsolták a karácsonyi díszkivilágítást – sorolta a fideszes politikus, arra is emlékeztetve, hogy Karácsony Gergely szüntette meg a Tarlós István idején bevezetett dunai mentrend szerinti hajóközlekedést.

Wintermantel Zsolt úgy fogalmazott: Karácsony Gergely most a budapestieket akarja megkérdezni, „a budapestiekkel akar takarózni abban az ügyben, hogy nem akarja megfizetni a törvény által kötelező adót”.

Kapcsolódó tartalom

Minden magyar állampolgárnak és önkormányzatnak teljesítenie kell a rá rótt kötelezettséget – jelentette ki, hozzáfűzve, ez esetben olyan szolidaritási hozzájárulásról van szó, amely – ha nem fizetik meg – nehezebb sorsú, rosszabb gazdasági helyzetben lévő önkormányzatoktól venné el a pénzt.

Véleménye szerint sokkal helyesebb lenne megkérdezni a budapestieket, jónak tartják-e, hogy Karácsony Gergely utasítására nem kötötték meg a reklámfelületek hasznosításával kapcsolatos szerződéseket, amivel „eddig több mint 3 milliárd forintos kárt okoztak Budapestnek”.

Úgy folytatta: arról is meg kellene kérdezni a fővárosiakat, helyesnek tartják-e azt a döntést, hogy a főpolgármester egy évre leállította a Lánchíd felújítását, valamint kisebb műszaki tartalommal, később, és ötmilliárd forinttal drágábban készül el a Lánchíd, illetve hogy elhúzódott a 3-as metró felújítása, ami több mint tízmilliárd forintos többletköltséget jelentett a városnak.

„Ha Karácsony Gergely lenne elég bátor, megkérdezné a budapestieket, helyesnek tartják-e, hogy megháromszorozta azt a költségvetést, amivel saját párttársát finanszírozza brüsszeli irodájában” – hangoztatta a Fidesz fővárosi frakcióvezetője.

Kiemelt kép: Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője (k) a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. március 29-én. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Ajánljuk még