Aktuális

Tűz ütött ki egy fővárosi kórház udvarán

Újra megrendezik az országos rendőr- és tűzoltónapot a Városligetben

Három év kihagyás után újra megrendezik az országos rendőr- és tűzoltónapot a Városligetben, április 22-én – közölték a rendőrség szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Szabó Bettina rendőr főhadnagy, a rendezvény házigazdája elmondta, hogy idén a tizedik, jubileumi évfordulót ünneplik, így sokszínű és változatos programokkal várják az érdeklődőket.

„A cél az, hogy a fiatalokat közelebb hozzuk ehhez a szakmához”

– fűzte hozzá, jelezve, a rendezvényen nemcsak a rendőrség, hanem az összes társszervezet képviselteti magát.

Beszámolt arról, hogy az eseménysorozat programjai között lesz kutyás és lovas bemutató, valamint motoros felvonulás a Hősök terén.

Nyereményjátékok a közlekedés és a bűnmegelőzés témakörében

Emellett nyereményjátékok is várják a résztvevőket, a közlekedés és a bűnmegelőzés témakörében. A nyertesek között kerékpárt, fejhallgatót, hangszórókat sorsolnak ki, a fődíj egy értékes játékkonzol lesz – ismertette.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy az esemény a tűzoltók felvonulásával kezdődik reggel 9 órakor. A konvoj a Flórián térről indul, a Hősök terén csatlakozik hozzájuk a katasztrófavédelem központi zenekara.

A szóvivő kiemelte a programok közül a Hunor hivatásos mentőszervezet technikai bemutatóját, valamint azt, hogy a legkisebbek tüzet olthatnak majd és lesz balesetszimuláció is.

Szabó Bettina a sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet arra, hogy április 14-én flashmobot tartanak a Széll Kálmán téren, a Kossuth téren, a Szent István-bazilikánál és a Keleti pályaudvarnál.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerda este arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az említett flashmob-sorozatot a 14-ére jelzett időjárás matt április 17-ére, hétfő délelőttre tették át.

Kiemelt kép: MTI/Lakatos Péter

Ajánljuk még