Aktuális

Egy fegyveres túszejtő több embert megölt az Egyesült Államokban

Szerelmi bánatában kereszteket gyújtogatott a szatmári férfi

| Szerző: hirado.hu
A Könnyező Szűz Mária kegytemplomáról ismert Máriapócs környékén elhelyezett feszületeket és kegyhelyeket gyújtott meg egy 42 éves környékbeli férfi. A férfi a kihallgatása alatt a bűncselekmények elkövetését beismerte, tettét szerelmi csalódása és pénzügyi helyzete miatti elkeseredettségével indokolta.

Vallási emlékhelyeket rongált meg Máriapócs külterületén az elmúlt négy hónapban több alkalommal, legutóbb április 8-án egy férfi.  A Nyírbátori Rendőrkapitányság rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást K. F. 42 éves jármi lakos ellen. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy gyúlékony anyaggal leöntötte és meggyújtotta a feszületeket és egy ikont tartalmazó szoborfülkét is.

Kapcsolódó tartalom

Előfordult, hogy tüzet nem okozott, de egy fakaróval több ütést mért a vallási tárgyra. A nem éghető anyagból, gránitból és fémből készült vallási tárgyak nem semmisültek meg, de megrongálódtak. A nyírbátori rendőrök nagy erőkkel keresték az ismeretlen elkövetőt, akit széleskörű adatgyűjtés eredményeképpen beazonosítottak, és a Jonatán közterületi bevetési egység munkatársainak közreműködésével április 8-án jármi otthonában elfogtak.

K. F. gyanúsítotti kihallgatása alatt a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismerte, tettét szerelmi csalódása és pénzügyi helyzete miatti elkeseredettségével indokolta. A rendőrség a gyanúsítottat őrizetbe vette, és az illetékes ügyészség felé előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására – olvasható a rendőrség honlapján. 

A kiemelt kép illusztráció; a képen: A görögkatolikus Szent Mihály-templom – Szűz Mária kegytemplom – Máriapócson, 2019. október 7-én. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Ajánljuk még