Aktuális

Egy autóbusz, egy tartálykocsi és egy motorkerékpár ütközött össze, több mint húszan meghaltak

Kifutott az első hajó a Balatonon, elindult a 177. hajózási szezon

Kifutott az első hajó, ezzel elkezdődött a hajózási szezon a Balatonon. A menetrendszerinti járatok most még csak néhány kikötőt érintenek, de a hajóközlekedés április végén majd tovább bővül, újabb kikötők csatlakozásával.

A városi fúvós zenekar fogadta a Balatonfüredi kikötőbe érkező Szent Miklós hajót. Ezzel elkezdődött a 177. hajózási szezon a Balatonon. Az esős idő ellenére is nagy volt az érdeklődés.

Sokan azonnal megragadták a lehetőséget és jegyet váltottak az első menetrendszerinti járatok egyikére. „Tegnap érkeztünk, vasárnap fogunk hazamenni. Egy kicsit kikapcsolódni jöttünk. Az idő az éppen nem tökéletes ehhez, de néztük, hogy milyen programok vannak és egy ilyen sétahajózás mellett döntöttünk” – mondta egy kiránduló.

Kapcsolódó tartalom

Tavaly több mint kémillióan döntöttek ugyanígy. A személy- és sétahajókra hétszázezren, míg a kompokra csaknem másfél millióan váltottak jegyet.

Nem is csoda, hogy ennyire népszerű a balatoni hajózás. A Bahart 2022-ben több mint ötmilliárd forintot fordított fejlesztésekre. Idén pedig csaknem hárommilliárd forintnyi beruházást terveznek.

Kapcsolódó tartalom

„A nyár folyamán a programhajóválaszték bővül, a buli-, illetve a varázshajó indulások száma, illetve kapacitása jelentősen növekszik. A tavaszi idényben pedig az egyedi programhajók érkeznek a jól megszokott programhajók mellett, mint amilyen például a gasztro-, sport- vagy éppen a kulturális események, ezek mellé újak is csatlakoznak. Ilyen lesz például a gasztrokomp rendezvény, ilyen lesz a megújult gyerekhajó program” – fogalmazott Veigl Gábor a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

A főszezonban minden kikötő üzemelni fog. Ez azt jelenti, hogy összesen tizenhét kikötőből indulnak majd a hajók a Balatonon.

Ajánljuk még