Gyász

Elhunyt Gát György

Deutsch Tamás: Gyurcsány Ferenc újabb őszödi beszéde

Gyurcsány Ferenc újabb őszödi beszédet mondott – reagált Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő arra a Spirit FM-en elhangzott Gyurcsány-interjúra, amelyben a DK-vezér elismerte, hogy a kormány megbuktatásáért dolgoznak Brüsszelben a DK-s EP-képviselők. És, hogy sokat tettek azért, hogy Magyarország még mindig nem kapta meg – az egyébként jogosan járó – uniós pénzeket. A Kossuth Rádiónak nyilatkozó elemző rámutatott: Gyurcsány Ferencék ezzel nem a kormánynak ártanak, hanem minden magyar embernek.

 

Igen, dolgoztunk azért, hogy az Európai Unió olyan feltételeket támasszon, amelyek lebontják, de legalábbis meggyengítik Orbán korrupt, önkényre épülő világát” – mondta Gyurcsány Ferenc egy hete –, ezzel a közösségi oldalán tett kijelentésével vallotta be: a Magyarországnak járó uniós pénzek ellen lobbiznak.

A DK elnöke később a Spirit FM Harcosok klubja című műsorban is ráerősített a baloldal szándékára. Azt mondta: a hazánkkal szemben támasztott úgynevezett 27 szuper mérföldkő csak egy álca volt Brüsszel részéről.

Kapcsolódó tartalom

Valójában az unió azt mondta, hogy akkor kaptok pénzt, ha fölszámoljátok a NER-t. Csakhogy ez bele van öltöztetve egy ilyen jogi köntösbe. Most nincs az a magyar ember, aki ezt a 27-et el tudná magának mondani – most én se, fejből –, de mi ezen nagyon sokat dolgozunk, őszintén szólva – hangoztatta Gyurcsány a rádióinterjúban.

A DK brüsszeli képviselőit külön kiemelte Gyurcsány Ferenc, mint akik nagyon sokat tettek és tesznek azért, hogy az EU olyan feltételeket támasszon a törvényesen járó pénzek kifizetéséért cserébe, ami a kormány bukásához vezetne.

Egészen megdöbbentő nyíltsággal beszélt Gyurcsány Ferenc arról, hogy azért dolgoznak, hogy az EU ne adja oda a nekünk egyébként jogosan járó uniós forrásokat – közölte Dömötör Csaba.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a DK-s Arató Gergelynek napirend előtt azt mondta hétfőn: így már érthető, hogy Brüsszelből miért állnak elő újabb és újabb követelésekkel Magyarország felé az uniós pénzek kifizetéséért cserébe.

Amikor valaki a kalapácsot nem a szögbeverésre, hanem azt fegyverként használja – jelesül saját népe ellen –, az bűnt követ el. Ezt teszi Gyurcsány Ferenc is az uniós pénzek elleni lobbitevékenységével” – jelentette ki Pálfalvi Milán. A Nézőpont Intézet elemzője a Kossuth Rádióban azt mondta: Gyurcsány Ferenc fordítva ül a lovon, és arra játszik, hogy az unióval karöltve gyengítik a magyar kormányt.

„Az Európai Uniónak pontosan az lenne a dolga, hogy az európai polgároknak az érdekét szolgálják. Ezt kikényszeríteni, jövőre, 2024-ben, az európai polgárok fogják tudni, mégpedig az európai parlamenti választásokon” – mondta.

A magyar dollárbaloldal nyilvánvalóan hazudott abban a kérdésben, hogy bármifajta jogi probléma lenne az oka annak, hogy évek óta visszatartják a Magyarországnak jogszerűen járó európai uniós fejlesztési forrásokat – erről már Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő beszélt Gyurcsány Ferenc rádióinterjúja kapcsán.

„A valóság ezzel szemben az – hangzott a gyurcsányi beismerés –, hogy az Európai Bizottsággal közösen a magyar dollárbaloldal politikai okokból támadja Magyarországot. A magyar dollárbaloldal európai parlamenti képviselői, a magyar dollárbaloldal magyar közéletben szerepet vállaló képviselői nyilvánvalóan politikai hatalmi céloktól vezettetve áskálódnak a saját hazájuk ellen” – hangsúlyozta Deutsch Tamás.

Hozzátette: a gyurcsányi beismerés számos kérdést vet fel, amit tisztázni kell, és az ezzel kapcsolatos javaslatokat megküldik a kormánypárti frakciók számára.

Ajánljuk még