Időjárás

Érkezik a hidegfront és a fagy – térképen mutatjuk a hétvégi időjárást

Általános iskolában tervezett mészárlást a miskolci tinédzser

| Szerző: hirado.hu
Iskolai lövöldözésre készült egy 17 éves miskolci fiú, aki a tervét internetes chatfórumokon osztotta meg másokkal. A finn hatóságok hívták fel a magyar rendőrség figyelmét a bejegyzéseire. A TEK és a Nemzeti Nyomozó Iroda 24 órán belül azonosította és elfogta a vérengzést tervező tinédzsert.

Külföldön elkövetett iskolai lövöldözések méltatása, fegyvervásárlás szándéka és egy magyarországi általános iskolában tervezett lövöldözés is szerepelt azokban az internetes közösségi oldalakon közzétett magyar és angol nyelvű bejegyzésekben, amelyekre a finn hatóságok hívták fel múlt szerdán a Nemzeti Nyomozó Iroda figyelmét.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Terrorelhárítási Központ közreműködésével 24 órán belül azonosította és elfogta a posztok szerzőjét, egy 17 éves miskolci fiút.

Az M1 értesülései szerint a rendőrök egy pisztolyt találtak a fiú szobájában. Kiderült azonban, hogy nem éles lőfegyverről van szó. A házkutatás után a fiút azonnal Budapestre szállították kihallgatásra. 

Kapcsolódó tartalom

Miután a TEK műveleti egysége Miskolcon elfogta a 17 éves fiatalt, még aznap éjszaka ideszállították Budapestre, az NNI központi épületébe, ahol kollégáim, az erőszakos bűncselekmények elleni osztály nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki emberölés előkészületével. Ezt követően bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását” – közölte Kész-Varga Mónika, az NNI kiemelt főnyomozója.

Az M1 értesülései szerint a fiú az egyik miskolci középiskola magántanulója.

A nyomozási bíró vasárnap meghallgatta, és ő is úgy ítélte meg, hogy komolyan kell venni a bejegyzéseiből leszűrhető fenyegetést, így elrendelte a fiatalkorú gyanúsított letartóztatását. A kényszerintézkedést a debreceni javítóintézetben kell végrehajtani.

Hátravan még a nyomozás során a fiatalkorú orvosszakértői vizsgálata. Pszichológus és pszichiáter szakértő fogja megvizsgálni, illetőleg szükség esetén igazságügyi elmeorvos-szakértő” – magyarázta Tőzsér Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője.

Kapcsolódó tartalom

A rendőrség arra hívja fel a figyelmet, hogy a hatóságok – a külföldi tapasztalatok alapján – minden, élet elleni fenyegetést komolyan vesznek. Ilyen esetekben kötelességük haladéktalanul intézkedni, hogy megelőzzék az esetleges tragikus következményeket.

Kiemelt kép forrása: Terrorelhárítási Központ

Ajánljuk még