Aktuális

Eladó az Elvarázsolt kastély! Lessen be a lenyűgöző épületbe

Csaknem 950 millió forintos kulturális fejlesztés valósult meg Nyíregyházán

Csaknem 950 millió forintos európai uniós támogatásból újíthatta meg Nyíregyháza többi között a város szívében található egykori Helyőrségi Művelődési Otthont, amely immár a Szindbád nevet viseli – tájékoztatta a megyeszékhely önkormányzata az MTI-t.

A közlemény szerint a projekt célja olyan helyi „turisztikai attrakció” létrehozása, amely segíti a helyi gazdaság élénkítését, és a fejlesztésnek köszönhetően tovább tartózkodnak a városban, a térségben az odalátogató turisták is. Emellett közvetett célként említették a lakosság életminőségének javítását és a GDP növekedésének elérését.

Színháztörténeti múzeum és háromdimenziós mozi

A beruházás eredményeként színháztörténeti múzeum is létrejött, valamint kialakítottak egy korszerű, interaktív, installációs látogatóteret és egy háromdimenziós mozit. A tárlatot tárgyi relikviák, videótérképek is kiegészítik, többnyelvű audionarrációval. Nyolcvan férőhelyes pódiumszínpadot építettek, illetve az épület felső szintjén több mint százhúsz férőhelyes rendezvénytermet alakítottak ki – írták.

A fejlesztés a Terület és Településfejlesztési Operatív Program forrásából, százszázalékos, vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósult meg.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTI/Balázs Attila)

 

Kapcsolódó hírek

Ajánljuk még