Időjárás

Jön a zápor és a viharos szél

A Dal 2023 – Ők lépnek színpadra ma este az utolsó válogatón

| Szerző: hirado.hu
Rókusfalvy Lili és Fodor Imre ma ismét 19:35-től várja a nézőket, szombat este folytatódik a könnyűzene ünnepe a Dunán! Az élő show negyvenes mezőnyének egy része már bemutatkozott, szombaton ismét tíz ígéretes dal verseng az Év Dala 2023 címért. A Dal 2021 győztes együttesének, a Kaukázusnak a frontembere, Kardos-Horváth Janó extra produkcióval lép fel szombaton a Duna dalválasztójában. Az Egyetlen szó után egy megzenésített Petőfi-verssel tér vissza a bicentenárium alkalmából a negyedik válogató adásban.

Az ország egyetlen dalversenyének küldetése, hogy továbbörökítse a gazdag hazai kultúrát és a magyar nyelvet, éppen ezért a Duna show-műsora a legújabb magyar szerzemények bemutatása mellett hazánk nagyjairól is megemlékezik. A negyedik válogatóban Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója tiszteletére a költő egyik művét viszi színpadra A Dal 2021 győztes zenekarának, a Kaukázus frontembere, Kardos-Horváth Janó. Szintén a Petőfi-bicentenárium alkalmából a dalválasztóban debütált Koszi Janka és Takács Nikolas Hazámban című duettje. Dalpremierként hangzott el a Himnusz 200, a Madách 200 és a Petőfi 200 alkalmából született Kétszáz év című alkotás is Horányi Juli és Molnár Ferenc „Caramel” előadásában.

Kapcsolódó tartalom

A hazai könnyűzene ünnepe tíz látványos produkcióval folytatódik ma este, amelyekből csak öt juthat az akusztikus elődöntőbe és ezzel egy lépéssel közelebb az Év Dala 2023 címhez:

Berki Artúr – Végtelen Harc
Dos Diavolos – Nem tanulunk semmiből
Fekete Bori – Ördöglakat
Kocsis Tibor – Szükség van rád
LILy – Visszatáncoltál
LongStoryShort! – Ez vagyok én
Mocskonyi Dörgő – Most is ott a parton
Potatopatch – Színes Film
The Sign – Fejest ugrottam
TITÁN – Éjféli járat

A műfaji sokszínűség az utolsó válogatóban is garantált lesz. A dalok közül – az eddigieknek megfelelően – a zsűri négy, míg a közönség további egy produkciót juttathat tovább. Ebben az adásban kialakul A Dal 2023 elődöntőjének húszas mezőnye. A továbbjutott produkciók akusztikusan hangszerelt változatát húsvét után két elődöntőben hallhatják majd a nézők. Az akusztikus fordulóból már csak nyolc dal kerülhet a döntőbe, amelyben a finalistákat a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséri.

Kapcsolódó tartalom

A 40 versenydal már meghallgatható Adal.hu-n, a nyereményjáték fülön történő szavazással értékes A Dal ajándékcsomagok nyerhetők. A részletek megtalálhatók a műsor hivatalos weboldalán.

Találjuk meg együtt az ország egyik legnagyobb zenei eseményén az év dalát! Kövesd A Dal Facebook- és Instagram-oldalát, a műsor hivatalos YouTube- és TikTok-csatornáját, valamint Adal.hu-t, hogy ne maradj le semmiről!

Kapcsolódó tartalom

A Dal 2023 negyedik válogatója szombaton 19:35-től a Dunán, közvetlenül a SzerencseSzombat után!

A Dal a tiéd!

Ajánljuk még