Aktuális

A legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget Franciaországban

Navracsics Tibor: Minden városnap számvetés a múlttal, a közösség erejével, és kitekintés a jövőbe

Minden városnap számvetés a múlttal, a közösség erejével, és kitekintés a jövőbe – jelentette ki a területfejlesztési miniszter pénteken Tapolcán a város napja alkalmából tartott ünnepségen.

Navracsics Tibor azt mondta: Tapolca erős közösség, amely azért ünnepli a város napját évről évre, mert van ereje szembenézni jelenével, tartja a múlt hagyományait, ápolja jelentős személyiségeinek örökségét, és készen áll arra, hogy a jövőhöz vezető úton is együtt haladjon.

Olyan erős közösség, amely megengedheti magának a vitákat a jelen dolgairól vagy a jövőről, de időről időre a különvéleményen levő emberek tudnak együttműködni és összefogni.

Ennek köszönhető, hogy Tapolcának élénk sport- és kulturális élete van, amely országos szinten is kiemeli a kisvárosok közül, és „méretét, népességét jelentősen meghaladó fontossággal ruházza fel” – emelte ki a miniszter.

Kapcsolódó tartalom

Dobó Zoltán, (Egységben Tapolczáért Egyesület) Tapolca polgármestere ünnepi beszédében hangsúlyozta: a város és az egyén sikere nem létezhet a másik nélkül. Az egyén és a közösség nem választható el egymástól semmilyen módon, mint ahogy a múlt, a jelen és a jövő sem – tette hozzá.

A köszöntőket követően Navracsics Tibor és Dobó Zoltán Polgárdy Imrével, a Veszprém Vármegyei Közgyűlés elnökével közösen adta át a 2015-ben elhunyt Lasztovicza Jenő fideszes országgyűlési képviselőnek adományozott posztumusz díszpolgári címet, amelyet özvegye, Lasztovicza Jenőné vett át.

Az ünnepségen több más elismerést is átadtak, köztük Tapolca városért díjjal tüntették ki Szipőcs István belgyógyász főorvost, valamint Szatmári Jánosnét, a város korábbi alpolgármesterét.

Ajánljuk még