Repülőgép-baleset

Felszállás után lezuhant és a kifutópályának csapódott a repülő, ketten meghaltak

Mi a jó húsvéti sonka titka?

A hagyományos húsvéti sonka nem tartalmaz felesleges adalékanyagokat, tartósítószereket, kizárólag só és fűszerek hozzáadásával készül, és bükkfán füstölik.

Hagyományos húsvéti ételünk a sonka, ez minden bizonnyal számos magyar család asztalán fellelhető lesz az ünnepek alatt, sokan már beszerezték ezt a húskészítményt, ám vannak, akik a következő napokban vagy héten vásárolják meg az ünnepi menü hozzávalóit – hangzott el az M1-en.

A köztelevízió stábja egy olyan zalaegerszegi húsboltba is ellátogatott, ahol kizárólag hagyományos módon készített ínyencségeket kínálnak.

Kapcsolódó tartalom

A húsvéti roham most egy picit hamarabb kezdődött, a héten már javában zajlik a sonkavásárlás, viszik szépen, de szerintem jövő héten lesz a hajrá

– magyarázta Novák Krisztián, a Semec hús tulajdonosa, aki kiemelte, hogy több fajta finomsággal is készültek az ünnepre. Üzletükben darabolt combokat, tarját, csülköt és egy újfajta specialitást, kemencés sült sonkát kínálnak a vásárlóknak.

Fotó: M1

Az utóbbit azért szeretik a vevők, mert nincs vele teendő, ez már készen van, csak haza kell vinni, és rögtön lehet szelni és tálalni.

Kapcsolódó tartalom

Csak sóval és fűszerrel

Kiemelte, hogy napjainkban sajnos gyakoriak a gyorspácolt sonkák, ám a zalaegerszegi üzemükben kizárólag a hagyományos módszereket alkalmazzák.

„Saját húsfeldolgozónkban hagyományosan készítjük a sonkákat, száraz sózással, fűszerezéssel” – magyarázta Novák Krisztián.

Kapcsolódó tartalom

„Nincs páclé, hanem a saját húslébe forgatjuk a sonkákat és bükkfán füstöljük”

– hangsúlyozta Novák Krisztián.

Nagypénteken ugyan zárva lesznek az üzletek, de még nagyszombaton sem késő beszerezni az ünnepi fogások hozzávalóit.

A kiemelt kép illusztráció. (Shuterstock)

Kapcsolódó hírek

A húsvéti tojásra és sonkára összpontosít a Nébih tavaszi ellenőrzése
Az Agrárminisztérium (AM) élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára, Nobilis Márton március 14-től elrendelte az országos tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést. Az ellenőrök többek között a tojás, a sonkafélék és a hidegkonyhai készítmények minőségét, valamint és az édesipari termékek forgalmazását vizsgálják majd.
Belföld

Ajánljuk még