Hagyományos húsvéti ételünk a sonka, ez minden bizonnyal számos magyar család asztalán fellelhető lesz az ünnepek alatt, sokan már beszerezték ezt a húskészítményt, ám vannak, akik a következő napokban vagy héten vásárolják meg az ünnepi menü hozzávalóit – hangzott el az M1-en.
A köztelevízió stábja egy olyan zalaegerszegi húsboltba is ellátogatott, ahol kizárólag hagyományos módon készített ínyencségeket kínálnak.
Kapcsolódó tartalom
A húsvéti roham most egy picit hamarabb kezdődött, a héten már javában zajlik a sonkavásárlás, viszik szépen, de szerintem jövő héten lesz a hajrá
– magyarázta Novák Krisztián, a Semec hús tulajdonosa, aki kiemelte, hogy több fajta finomsággal is készültek az ünnepre. Üzletükben darabolt combokat, tarját, csülköt és egy újfajta specialitást, kemencés sült sonkát kínálnak a vásárlóknak.

Az utóbbit azért szeretik a vevők, mert nincs vele teendő, ez már készen van, csak haza kell vinni, és rögtön lehet szelni és tálalni.
Kapcsolódó tartalom
Csak sóval és fűszerrel
Kiemelte, hogy napjainkban sajnos gyakoriak a gyorspácolt sonkák, ám a zalaegerszegi üzemükben kizárólag a hagyományos módszereket alkalmazzák.
„Saját húsfeldolgozónkban hagyományosan készítjük a sonkákat, száraz sózással, fűszerezéssel” – magyarázta Novák Krisztián.
Kapcsolódó tartalom
„Nincs páclé, hanem a saját húslébe forgatjuk a sonkákat és bükkfán füstöljük”
– hangsúlyozta Novák Krisztián.
Nagypénteken ugyan zárva lesznek az üzletek, de még nagyszombaton sem késő beszerezni az ünnepi fogások hozzávalóit.
A kiemelt kép illusztráció. (Shuterstock)