Aktuális

Trump: Kezdhetünk imádkozni!

Új nővérszálló épül a nyíregyházi kórházban

Másfél milliárd forintos beruházással épül új nővérszálló a nyíregyházi kórházban, az épület bokrétaünnepségét szerdán tartották.

Lengyel László, a Belügyminisztérium egészségügy finanszírozásáért és fejlesztésért felelős helyettes államtitkára köszöntőjében elmondta, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program segítségével tizenöt kórházban fejlesztik az egészségügyi szakdolgozók lakhatási körülményeit, három helyen új nővérszálló épül: Nyíregyházán, Kecskeméten és Szombathelyen.

Utóbbi beruházásokkal 368 új férőhely jön létre az országban, a felújítások során pedig 1209 férőhelyet korszerűsítenek – mondta el a helyettes államtitkár.

Lengyel László megjegyezte, a koronavírus-járvány miatt az építkezések és a rekonstrukciók csak tavaly kezdődhettek meg:

a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban tavaly októberben adták át a Katalin-ház elnevezésű felújított nővérszállót,

a többi helyszínen pedig ütemezés szerint zajlanak az építési és felújítási munkálatok.

Nagy Géza, az intézmény ápolási igazgatója elmondta, a kórházcsoport tagkórházainak 3200 szakdolgozójából mintegy 1800-an dolgoznak a Jósa András Oktatókórházban. Sokan messzebbről járnak be dolgozni, számukra jelent majd könnyebbséget ez a beruházás – tette hozzá.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza Fidesz-KDNP-s polgármestere elmondta, az elmúlt tizenkét éves kórházfejlesztési programban arra is figyeltek, hogy javuljanak a dolgozók munkakörülményei és emelkedjen a társadalmi megbecsülésük.

Ilyen beruházás volt a kórházi óvoda és a parkolóház építése

– hangoztatta.

Seszták Oszkár, a vármegyei közgyűlés fideszes elnöke emlékeztetett, a nyíregyházi kórházat érintő komplex fejlesztés 2006-ban kezdődött el az érsebészeti centrum építésével, ezután kezdődött meg az úgynevezett tömbkórház-projekt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház területén a régi infektológiai épület helyén kapott helyet az új, kétezer négyzetméter alapterületű, háromemeletes tömb, amely – várhatóan idén ősztől – 118 egészségügyi dolgozónak biztosít majd lakhatást. A projektre uniós forrásból több mint másfél milliárd forintot kaptak.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még