Baleset

Megrázó felvétel: kisodródott a pályáról Lábatlan és Bajót között a versenyautó, négyen meghaltak

Sakkban tartja a baloldal az Országos Diákparlament képviselőit? – „Bizalmas!” anyag került elő a diákok lenyomozásáról

Úgy tűnik, csak a bomlasztás és a lejáratás a célja azoknak az ellenzékieknek, akik az Országos Diákparlament tagjai közül néhány fiatalt arra használnak, hogy besúgóként és bomlasztóként tevékenykedjenek azon a jelenleg is zajló, nívós szakmai fórumon, amelyen a köznevelési államtitkár mellett számos oktatási szakember is részt vesz. A PestiSrácok.hu birtokába jutott „szigorúan bizalmas”, „Puska” felirattal ellátott dokumentum szerint ugyanis képzett spionfiókákat küldtek arra az egyeztetésre, amely egyébként valóban mérföldkő lehet(ne) a közös, hatékony együttműködésben az államtitkárság és az Országos Diáktanács küldöttei között – írja a Pesti Srácok.

 

Pénteken kezdődött és vasárnapig tart az Országos Diákparlament ülése Székesfehérváron, ahol a diákokat partnerként kezeli az államtitkárság. Maruzsa Zoltán korábban úgy fogalmazott ezzel kapcsolatban: ő is partnerséget kínál, a 2020. évi Országos Diákparlament 45 ajánlási pontjából a javaslatok 50 százaléka részben vagy teljes egészében megvalósult, továbbá öt ajánlás a szakképzésért felelős tárcához tartozik. Ezekről az ajánlási pontokról is részletesen is beszélt az Országos Diákparlament pénteki fórumán az államtitkár, aki arra is megkérte a diákokat a szoros és hatékony együttműködés érdekében, hogy diákszempontból közelítsék meg az esetleges problémákat. Hangsúlyozta: ne felejtsék el, hogy a feladatuk a megyéjükben tanuló fiatalok képviselete.

A lap szerint azonban

„úgy tűnik, ezt nem sikerült értelmeznie az ellenzéki bagázsnak, akik komplett propagandával és a »tizenegyekkel« érkezett az egyébként rendkívül nívós szakmai egyeztetésre”.

A cikkben ezután kifejtik, hogy a Vármegyei Diákparlamentek döntéseinek értelmében felállt az Országos Diáktanács csapata, akik a hazai diák érdekképviselet legfelső szintjét jelentik. Az alakuló ülést még februárban tartották, amelyen Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár, Kisfaludy László helyettes államtitkár, Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere, Jásper András, a Diákközéletért Alapítvány elnöke, valamint Kovács Péter a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnöke vett részt. Ezen kölcsönös partnerségről is megállapodtak a mintegy 26 küldöttel, akiket szoros és hatékony együttműködésre kértek fel. Ennek jegyében rendezik meg március 24–26. között Székesfehérváron az Országos Diákparlament ülését, amely nívós szakmai fórumbeszélgetések mellett szekcióülésekre is várta a küldötteket, akik méltán érezhették konstruktívnak a programot, hiszen kifejthették véleményüket számos kérdésben, személyesen a köznevelési államtitkárnak.

Azonban a Pesti Srácok birtokába került „bizalmas” anyag arról tanúskodik, hogy

a balliberálisok számára ez is csak egy újabb lehetőség arra, hogy a diákokat saját politikai tőkéjük kovácsolására használják fel.

Az említett „Puskát” alább tekintheti meg:

A cikk végén megjegyzik azt is, hogy „annak azért mégiscsak van némi diszkrét bája, hogy a 24.hu újságíróját kell riasztaniuk, ha botrány törne ki, méltánytalanságot tapasztalnának. Egy másik bejegyzésben pedig – amit személyiségi jogok miatt nem teszünk közzé – arról értekeznek, hogy a szekcióvezetők neveit továbbítsák a »11-eknek«, hogy a »háttérben dolgozó szakemberek lenyomozhassák őket«.”

„Igen, jól olvasták. Lenyomozzák a gyerekeket. Vajon kik és miért?”

– teszi fel a kérdést a Pesti Srácok.

Forrás: PestiSracok.hu

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még