Megrázó

Varga Judit: Magyar Péter késsel a kezében járkált a házban

Meggondolta magát a tavasz! Havazik Budapesten

| Szerző: hirado.hu
Budapestre is megérkezett a havazás. Március végén járunk, a mai időjárási helyzet mégis lehetővé tette, hogy a reggeli fagyok után hózivatarok feledtessék, hogy valójában tavasz van.

 

Kedden a hűvös, szeles időben több helyen is záporok, hózáporok alakulhatnak ki, helyenként az ég is megdörrenhet. Az Időkép térképén jól látszik, hogy egy hófelhő elérte a fővárost.

(Fotó: idokep.hu)

Kedden erős, viharos északnyugati széllel továbbra is hideg levegő érkezik térségünkbe, reggel már több helyen fagyhat, a fagyzugos északi tájakon -5 foknál is hidegebb lehet, és napközben sem lesz melegebb 5-9 foknál – jósolta korábban az időjárási portál.

A napos reggelt követően gomolyfelhők képződnek, melyek a labilissá váló levegőben többfelé magasra törhetnek, és több tájegységünkön is záporok, hózáporok, illetve jégdarazáporok alakulhatnak ki. Ezeket helyenként mennydörgés, villámlás kísérheti, vagyis hózivatarokba is belefuthatunk.

Budapesten, a Duna-kanyarban, és a Dunáltúli-középhegységben is többfelé havazik.

Hózáporok, illetve hózivatarok idején több fokkal visszaeshet a hőmérséklet, az intenzívebb csapadékgócokban átmenetileg a táj is kifehéredhet, de tartósan megmaradó hótakaróra sehol sem kell számítani.

Forrás: Időkép

Ajánljuk még