Megrázó

Varga Judit: Magyar Péter késsel a kezében járkált a házban

BKK: Megújul az újpesti István út és a Pozsonyi utca

Megújul az újpesti István út és a Pozsonyi utca – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a Görgey Artúr utcától délre, egészen a kerülethatárig mintegy 1,8 kilométer útszakasz rekonstrukciója valósul meg a BKK beruházásában. A központ hétfőn megkötötte a szerződést a tervezővel, a kiviteli tervek várhatóan még az idén elkészülnek.

Ha a szükséges forrás a rendelkezésre áll, a felújítás 2024 második felében indulhat – tudatta a BKK.

A tájékoztatás szerint fontos, hogy a korszerűsítéssel az István út és a Pozsonyi utca kerékpáros- és gyalogosbaráttá váljon, illetve a XXI. századi igényeknek és elvárásoknak megfelelően a jelenleginél biztonságosabb, élhetőbb legyen. A projekt része a Tél utcai csomópont és a Király utcai kereszteződés korszerűsítése, valamint a busz- és kerékpársáv kijelölése a Petőfi utca és a Munkásotthon utca között – ismertették.

A BKK célja, hogy Újpest-központ érintésével közvetlen kapcsolatot biztosítson a már elkészült Görgey Artúr utca felől a Berda József utcán keresztül a Mártírok útja és a megújult Göncöl utca felé. A felújítással új, közvetlen kerékpáros-kapcsolat jöhet létre Káposztásmegyer és a Tanoda téri iskolák között, könnyebbé válhat Újpestről Angyalföld, valamint a belváros megközelítése” – olvasható a közleményben.

Ajánljuk még