Fontos

Ötéves kisfiú tűnt el otthonából hétfő délután

A hónap végéig pénzükhöz jutnak a gazdák

| Szerző: hirado.hu
Az agrárvállalkozók a hónap végéig mintegy 12,5 milliárd forint támogatáshoz juthatnak – közölte Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

 

Feldman Zsolt tájékoztatása szerint a Natura 2000 mezőgazdasági területeknek nyújtott kompenzációs kifizetések című pályázaton keresztül kaphatnak kompenzációt a magyar gazdák – adta hírül a Világgazdaság. A Natura-hálózat gyephasznosítású területeire ugyanis speciális földhasználati előírások vonatkoznak, amelyeknek a betartása többletköltséget, esetleg bevételkiesést jelent a gazdálkodóknak. A támogatást ennek ellensúlyozására lehetett igényelni. Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerint a tavalyi aszálykárok után minden segítség kulcsfontosságú az érintettek számára.

Az államtitkár elmondta: több mint 9200 kérelem érkezett, és az érintett gazdák normatív, területalapú, vissza nem térítendő támogatásban részesülnek.

A felhívásra az egységes kérelem keretében 2023-ban is be lehet adni támogatási kérelmet, amely egyúttal kifizetési igénylésnek is minősül.

A magyar kormány elkötelezett a biológiai sokféleség helyreállításának, megőrzésének és javításának előmozdításában, amelyet az aktív mezőgazdasági termelők együttműködésével kíván megvalósítani – olvasható a Világgazdaságban.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még