Baleset

Megrázó felvétel: kisodródott a pályáról Lábatlan és Bajót között a versenyautó, négyen meghaltak

Zord arcát mutatja a tavasz, az ország bármely pontján leszakadhat az ég

| Szerző: hirado.hu
Másodfokú figyelmeztetés van érvényben több megyében is a tartós esőzés és a heves széllökések miatt.
(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

Országszerte borult lesz az ég, majd a déli órákban nyugat felől lassanként felszakadozik, csökken a felhőzet.

Egy felettünk hullámot vető hidegfront csapadékzónája érte el az országot nyugat felől, melyből hétfő estig jelentős mennyiségű eső várható. A Dunántúlon a csapadék zöme hétfő délelőttig leesik, míg a Dunától keletre hétfő délutánig, a Tiszántúlon késő estig csapadékos maradhat az idő. A várható csapadékösszegek területi átlagban várhatóan sokfelé meghaladhatják a 20, főként a Dunántúl déli és középső részén a 30, 40 millimétert is. Az északnyugati határvidéken ugyanakkor lényegesen kevesebb eső valószínű, arrafelé 5 milliméter alatt maradhat a lehullott csapadékmennyiség.

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

Napközben a Tiszántúlon, illetve a délnyugati határ mentén lesznek kedvezőek a feltételek zivatarok kialakulásához, melyekhez apró szemű jég, erős, viharos kifutószél és intenzív csapadék társulhatnak.

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

Az esti óráktól előbb az Északi-középhegységben, majd Szabolcsban, valamint Hajdú-Bihar megye északkeleti felén havas esőbe, hóba válthat a csapadék, de megmaradó hóréteg síkvidéken nem várható. Az Északi-középhegység szélvédettebb részein hétfő este a gyorsan fagypont alá csökkenő hőmérséklet hatására a napközben leesett esővíz lefagyhat

Napközben egyre nagyobb területen feltámad az északnyugati szél, a déli óráktól a Dunántúlon, a főváros térségében és a Duna-Tisza közén (Pest és Bács-Kiskun térsége), majd estétől már északkeleten is (Zempléni-hegység, Bodrogköz, Nyírség, Hajdúság) viharos, általában 70-90 kilométer/órát, de időnként akár 90 kilométer/órát meghaladó, egy-egy helyen a 100 kilométer/órát is elérő erősen viharos széllökésekre kell számítani.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között valószínű. Késő estére 0 és +5 fok közé hűl le a levegő.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még