Fontos

Belügyi kormánykabinet-ülést hívott össze Orbán Viktor a Karmelita kolostorba

A Dal 2023 – Ők a harmadik válogató továbbjutói

| Szerző: hirado.hu
Újabb tíz versenydallal folytatódott szombaton A Dal 2023. A harmadik válogatóból öt produkció jutott tovább, ezek az előadók, illetve zenekarok már készülhetnek az elődöntőre.

 

 

A Dal 2023 harmadik adásában újabb tíz előadó mutatta be versenydalát szombat este.

A DAL 2023 Harmadik válogató adásának továbbjutói:
FROM THE SKY
JAZZTELEN
KAMARÁS IVÁN
MIVIANA
PANKA és KRISTÓF

A negyvenes mezőnybe bekerülni már rangot jelent az előadóknak, de a versenyzőkre újabb kihívások várnak, a dalok élő adásban méretnek meg, és fordulóról fordulóra más hangszerelésben mutatkoznak be. Míg az elődöntőben akusztikus feldolgozásban, addig a döntőben már szimfonikus változatban, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében szólalnak meg.

A válogató adásokban tíz-tíz versenydal hangzik el, amelyekből adásonként öt jut tovább az elődöntőbe.

A show-műsor idei házigazdái, Rókusfalvy Lili és Fodor Imre szombat esténként 19:35-től várják a nézőket. A rangos zenei versenyen Mező Misi, Wolf Kati, Ferenczi György és Egri Péter értékeli a produkciókat, melyek között már ott van az év dala.

A győztesről idén is a közönség dönt. A négy válogatóból adásonként öt, összesen húsz dal jut tovább a két elődöntőbe: négy produkció a zsűri pontjai alapján, az ötödik a közönség szavazataival. Az elődöntőkből már csak négy-négy dal kerül a döntőbe, és ezzel közelebb az Év Dala 2023, valamint a Petőfi Zenei Díj Év dala 2023 címhez. A győztes dal előadója – az Év Dala 2023 cím, illetve a Petőfi Zenei Díj Év dala 2023 elismerés mellett – tízmillió forintot nyer zenei produkciója fejlesztésére. A döntőbe jutott másik hét dal előadója szintén részesül zenei pályájára fordítható nyereményben.

Találjuk meg együtt az ország egyik legnagyobb zenei eseményén az év dalát! Kövesd A Dal Facebook- és Instagram-oldalát, a műsor hivatalos YouTube- és TikTok-csatornáját, valamint Adal.hu-t, hogy ne maradj le semmiről!

A Dal 2023 – március 11-től szombatonként 19:35-től a Dunán!

A Dal a tiéd!

A kiemelt kép forrása: MTVA

Ajánljuk még