Aktuális

Megvan A Dal 2024 győztese: Itt meghallgathatja a nyertes produkciót

Harmincmillió forint értékű Elf Bart foglalt le az adóhivatal

Kínából rendelt, csaknem harmincmillió forint piaci értékű Elf Bar-szállítmányt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai – tájékoztatta a NAV az MTI-t közleményben pénteken.

A nyolcezer „manórudat” kínai állampolgárok vették át Pest vármegye területén, azonban forgalomba hozniuk már nem sikerült, mivel a NAV Repülőtéri Igazgatósága kiszűrte a gyanús küldeményt – írta Gonda Éva sajtóreferens.

Hozzátette:

a budapesti pénzügyi nyomozók felderítő munkája révén gyorsan fény derült arra is, kit takar a címzettként feltüntetett becenév, és rövid úton lenyomozták a csomag megrendelőjét.

A nyomozók a küldemény címzettjét és üzlettársát a kézbesítéskor fogták el, a helyszínen korábban beszerzett Elf Barokat is találtak.

Kapcsolódó tartalom

A felhalmozott, 29 millió forint piaci értékű terméket lefoglalták.

„Az akció részletei a további nyomozások sikere miatt nem oszthatók meg, annyi azonban elárulható: a NAV pénzügyi nyomozói egy teljesen új módszert dolgoztak ki az Elf Bar-dílerek lebuktatására”

– áll a közleményben, amely szerint a pénzügyőrök két embert gyanúsítottként hallgattak ki költségvetési csalás megalapozott gyanújával; összesen 6,7 millió forintos vagyoni hátrányt okoztak a költségvetésnek.

Ajánljuk még