Aktuális

Megvan A Dal 2024 győztese: Itt meghallgathatja a nyertes produkciót

Energiaügyi Minisztérium: A természeti erőforrások közös örökség

A magyar kormány célja egy élhető és tiszta ország fenntartása a jövő generációi számára – mondta el Raisz Anikó, az Energiaügyi Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára az ENSZ pénteken záruló Víz Világkonferenciáján New Yorkban a tárca közleménye szerint.

„A természeti erőforrások, mint például a víz, nemzetünk közös öröksége, ezért a fenntartható fejlődés a 2012-ben elfogadott Alaptörvény alapelveinek egyike. Miközben a világ számos része vízhiányban szenved, Magyarország szerencsés földrajzi, geológiai és hidrogeológiai adottságainak köszönhetően jó minőségű vízforrásokban gazdag, így nemzeti kincsként tekintünk a tiszta vízre” – tette hozzá.

Kapcsolódó tartalom

Raisz Anikó hangsúlyozta, a magyar kormány a jó minőségű víz biztosítása és a természetes vízkészleteink védelme érdekében kiemelt figyelmet fordít vizeink állapotára és civil kezdeményezések támogatásával is mindent megtesz azért, hogy a folyók mentesek legyenek a hulladéktól és a szennyeződésektől.

Kapcsolódó tartalom

Az államtitkár arról is beszélt, hogy Magyarország nemzeti programjában szerepet kap az oktatás és a szemléletformálás is, így például a vízzel kapcsolatos környezeti nevelési program, az úgynevezett BISEL (Biotic Index at Secondary Education Level) hatékony eszköz arra, hogy a diákokat közelebb hozza a vízgazdálkodás és a környezetvédelem kérdéséhez.

Emellett fontos a közös, ágazatokon átívelő fellépés, így a határon átnyúló együttműködés, amit tovább erősítenek a Water Action Agendában megfogalmazott közös vállalások – jelentette ki Raisz Anikó az EM közleménye szerint.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még