Baleset

Két autó frontálisan ütközött, a balesetben egy ember meghalt, többen megsérültek

A Dal 2023 – Újabb tíz dalt ismerhetnek meg a nézők a szombat esti válogatón

| Szerző: hirado.hu
Tartanak az előkészületek A Dal stúdiójában. Szombaton ugyanis újabb tíz produkció mutatkozik be a harmadik előválogatóban. A végső győztes idén is az Év Dala elismerésben részesül, emellett pedig tízmillió forintot kap produkciófejlesztésre.

A színpadi pirotechnikát, a hangbeállítást és a kameramozgásokat pontosították csütörtökön a stúdióban. Az előadók a dalverseny harmadik válogatójára próbáltak.

A tét az elődöntőbe jutás, ahol már akusztikus verzióban szólalnak meg a produkciók. A szakmai zsűrinek pedig nincs könnyű dolga, hiszen a fellépők idén is magas színvonalú dalokat hoznak. Wolf Kati énekeső az értékelésnél például azt veszi figyelembe, hogy a produkciók hogyan hatnak a lelkére.

A műsor elején tippelgettünk, hogy mi lehet a receptje egy jó dalnak. Nincs. De azt mondtam, hogy valami el kell érjen belül. Az első pillanattól így megfogod az embernek a lelkét és a végéig csodálatos volt” – fogalmazott Wolf Kati, énekesnő.

A dalválasztó műsorban idén is 40 produkció közül választja ki a zsűri és a közönség azt az egyet, amely elnyeri Az Év Dala 2023 címet.

Kapcsolódó tartalom

Mező Misi korábban azt mondta, hogy több előadó saját maga írja versenydalát, így nemcsak új magyar dalok, hanem egy új szerzői generáció is debütál itthon. „Az motoszkál a fejemben, hogy most igazából szem és fül tanúi lehetünk, hogy egy újabb generáció, egy szerző generációt mutatunk be Magyarországnak”– mondta Mező Misi.

A szombati adásban is 10 előadó állhat színpadra, közülük négyet a zsűri, az ötödik továbbjutót pedig a közönség választja ki. A győztes idén is az Év Dala elismerésben részesül, emellett pedig tízmillió forintot kap produkciófejlesztésre.

Kapcsolódó tartalom

A Dal 2023 harmadik válogatója szombaton 19:35-től látható a Duna csatornán!

Ajánljuk még