Rendkívüli

Negyven halálos áldozata és több mint száz sebesültje van egy koncertterem elleni támadásnak Moszkva mellett

Elindították Ferenc pápa áprilisi magyarországi apostoli útjának hivatalos honlapját

Elindították Ferenc pápa áprilisi magyarországi apostoli útjának hivatalos honlapját. A www.ferenc2023.hu oldalon elérhetőek a pápalátogatáshoz kapcsolódó információk – közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták: a honlapról megismerhetők az április 28-tól 30-ig tartó látogatás egyes helyszíneinek leírásai és bemutatják a programokhoz kapcsolódó egyházi tevékenységeket is.

Kapcsolódó tartalom

Jelezték: a látogatás mindhárom napján lesz legalább egy olyan kiemelt esemény, amelyen minden érdeklődő regisztráció nélkül, biztonsági ellenőrzést követően részt vehet. A szervezők kérik a programokra érkezőket, vegyék figyelembe, hogy biztonsági okokból a beléptetés hosszabb időt vehet igénybe.

Április 28-án a Szent István-bazilika előtti téren kivetítőn lehet bekapcsolódni Ferenc pápa találkozójába a papság és a szerzetesek képviselőivel.

A közös várakozás 16 órakor kezdődik.

Kapcsolódó tartalom

Április 29-én az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban az elesettekkel és segítőikkel történő találkozóra a közös ráhangolódás 9 órakor kezdődik. Az eseményt a Rózsák terén felállított kivetítőkön korlátozott létszámban lehet majd követni. A térre való belépést biztonsági átvilágítás előzi meg.

Április 30-án a Kossuth Lajos téri, 9.30-kor kezdődő szentmisén külön regisztráció nélkül, biztonsági ellenőrzést követően lehet részt venni.

A kapuk a hajnali óráktól nyitva lesznek, a térre legkésőbb 8.15-ig lehet belépni, a helyeket érkezési sorrendben töltik fel. Azok számára, akiknek a téren nem jut hely, a környező utcákban biztosítanak kivetítőket, amelyeken követhetik a liturgiát – olvasható a közleményben.

Ajánljuk még