Időjárás

Esővel vonul át a hidegfront, térképen mutatjuk, milyen idő várható

Egyedülálló képzési lehetőséget kínál friss diplomás fiataloknak az MCC

Idén ősszel induló egyéves intenzív képzésére vár 28 év alatti fiatalokat a Mathias Corvinus Collegium (MCC) vezetőképző akadémiája. A jelentkezés határideje április 30.

Az MCC csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy az egyedülálló képzés olyan motivált, friss diplomás vagy végzős hallgatóknak szól, akik folyékony angol nyelvtudással és legfeljebb hároméves munkatapasztalattal rendelkeznek.

Az egyéves, moduláris felépítésű program egy hónapos intenzív felkészítő szakasszal indul, a cél a vezetői gondolkodás elsajátításának elengedhetetlen részét képező alapkompetenciák, alapismeretek átadása. A következő hat, úgynevezett standard hónap alatt a hallgatók tantermi és tantermen kívüli programelemekkel szereznek tudást a vezetői munka lényegéről – írták.

Tréningek, céges látogatások, projektfeladatok, exkluzív beszélgetések, tanulmányutak és közösségi programok váltják egymást a kurzusok mellett, hogy a hallgatók ne csak tantermi körülmények között, hanem a piaci világban is kipróbálhassák magukat.

Az MCC által kiválasztott partnerszervezetek lehetőséget biztosítanak arra, hogy a vezetőképző akadémia hallgatói egyhetes látogatáson megismerhessék az adott céget, annak működési környezetét és módszereit. A képzés ideje alatt a hallgatók legalább egy hosszabb időtávú vállalati projektben is részt vesznek, elmélyítve a projektmenedzsmenthez szükséges készségeket és használva az ehhez szükséges eszközöket. A fiatalok az egyéves képzésen akár 6-8 vállalattal vagy szervezettel is megismerkedhetnek, az egyéb látogatásokon pedig csaknem száz szervezet működéséről szerezhetnek személyes tapasztalatot.

A képzésre jelentkezők többkörös felvételin vesznek részt, amely írásbeli és szóbeli részből áll. Az ezeken legjobban teljesítők egy „Assessment Center” alkalmon vesznek részt, ahol egy 10 perces angol nyelvű prezentációt is tartaniuk kell előzetesen megadott szakmai témából – ismertette az MCC.

Ajánljuk még