Aktuális

Földrengés rázta meg Montenegrót

Belesajdult volna a szíve, a bontástól mentette meg az Ikaruszt a kötcsei sofőr

Egykori sofőrje vett meg egy bontásra ítélt buszt. A férfi szeretné felújítani, a tervek szerint oldtimer- és Ikarus-találkozók éke lesz a járgány. Dénes József és egykori busza jól összeszokott párosnak bizonyult csaknem másfél évtizednyi közös munkájuk alatt. Az Ikarust annyira megszerette, hogy amikor a járművet nyugdíjazták, a sofőr úgy döntött: megvásárolja, mielőtt kedvence a bontóba kerülne – írta a Sonline az M1 Híradó beszámolója szerint.

A távolsági busztársaságnál szinte mindenki felkarolta Dénes József ügyét, kollégái segítették, hogy hivatalosan is megvásárolhassa azt az autóbuszt, amelyet 2007-ben vezetett először. A jármű akkor kilenc-, József pedig huszonkilenc éves volt.

A busz akkor már egymillió kilométeren túl volt, József azóta tett bele még 800 ezret, Kötcse és Siófok között járt vele.

Hosszas, de sikeres procedúra után március első hetében vihette haza Kötcsére, egyelőre egy barátja telephelyén áll. A barátságos vételár csak a jéghegy csúcsa, a buszra több milliót kell költenie, hogy visszaállíthassa eredeti formájába – írta a portál.

Józsefnek az értékmentés a célja. Haszonszerzésre nem használhatja a járgányt, ezzel a kikötéssel vásárolhatta meg. Oldtimer- és Ikarus-találkozók éke lesz a busz, melyet szeretne felújítani és visszahelyeztetni a forgalomba, mert 2021-ben kivonták az engedélyét.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTI/Varga György)

Ajánljuk még