Aktuális

Medvegyev: A Putyin elleni elfogatóparancsnak szörnyű következményei lesznek

Súlyos baloldali visszaélések gyanújára figyelmeztet az Állami Számvevőszék elnöke

| Szerző: hirado.hu
Súlyos visszaélések és törvénysértések gyanújára figyelmeztetett az Állami Számvevőszék a baloldal kampányfinanszírozása kapcsán – ezt mondta a parlament gazdasági bizottságának elnöke a Kossuth Rádióban. Bánki Erik szerint a feltárt problémák a vártnál hosszabb vizsgálatot igényelnek, és ebbe be kell vonni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt is, mert az ellenzéki pártok által benyújtott számlák alapján az adócsalás, adóelkerülés gyanúja is fennáll.

 

Mindvégig egymás ellenében, az összefogás hamis látszatát keltve dolgoztak az ellenzéki pártok a 2022-es parlamenti választásokra készülve – mondta Lengyel László a Belvárosi Szabadegyetem egy korábbi pódiumbeszélgetésén. A baloldalhoz köthető politológus, közgazdász hallgatóságának azt is elárulta, hogy a közös kampányt külföldi nyomásra indították el és építették fel a balliberális pártok.

A több millió dolláros külföldi támogatás mikroadományokból egy NGO-n keresztül érkezett a baloldal kampányába – ezt állította korábban Márki-Zay Péter.

Az Action for Democracy vezetője, Korányi Dávid – aki a pénzek gyűjtését Amerikából szervezte – közösségi oldalán korábban azt írta: a diaszpórában élő magyaroktól kapták a támogatást, amit folyamatosan a Mindenki Magyarországa Mozgalom számlájára utaltak.

Később azonban titkosszolgálati vizsgálat derítette ki, hogy a Karácsony Gergelyhez köthető Korányi Dávidon keresztül, még Svájcból is landolt utalás az ellenzék számláin:

mégpedig csaknem 1 milliárd forint az Ezalényeg nevű lejáratóportál kiadójánál, az Oraculum 2020 Kft-nél, de további pénzek érkeztek a baloldal kampányát bonyolító és a Bajnai Gordon volt miniszterelnökhöz köthető DatAdat nevű céghez is.

Így, az úgynevezett guruló dollárok összege, már meghaladja a 4 milliárd forintot.

Kapcsolódó tartalom

Miközben a baloldali pártok, köztük Gyurcsány Ferenc DK-elnök is tagadja, hogy kaptak volna a guruló dollárokból, a törvénysértés gyanúját felvető külföldi finanszírozás arra enged következtetni, hogy ezért valamilyen megrendelést kellett, vagy kell ma is teljesítenie a dollárbaloldalnak és a vele együttműködő dollármédiának – írja összeállításban az Origo.

A lap hozzáteszi: így érthető, miért ragaszkodnak a választói akarattal ellentétes háborúpárti politikához, és miért akarják a brüsszeli és washingtoni instrukcióknak megfelelően belesodorni Magyarországot az orosz-ukrán háborúba.

Súlyos visszaélések gyanújára figyelmeztetett az Állami Számvevőszék elnöke a baloldal kampányfinanszírozása kapcsán

– hangsúlyozta a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Bánki Erik a guruló dollárok ügyében indult ÁSZ-vizsgálat kapcsán azt is mondta: teljességgel kizártnak tartja, hogy a külföldi pénzek csak Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölthöz érkeztek volna.

Kapcsolódó tartalom

„Olyan összefonódások vannak, olyan közös döntések vannak, amiből kifolyólag nemcsak hogy juthatott forrás valamennyi baloldali ellenzéki párthoz, hanem közös döntéseket hoztak, tehát mindenkinek tisztában kellett lennie azzal, hogy ez a pénz honnan ered, ezt a pénzt milyen célokra fogják felhasználni és hogyan próbálják ebből a kampányt úgy finanszírozni, hogy minél hatékonyabb és minél eredményesebb legyen” – mondta Bánki Erik.

„Minden magyar embernek joga van ahhoz, hogy tudja, mi történt, hiszen Magyarország működéséről és szuverenitásáról van szó” – fogalmazott Bánki Erik, majd hozzátette: nem engedhetjük, hogy külföldről irányítsák ezeket a folyamatokat.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánljuk még