Aktuális

Embercsempészbandát számoltak fel Csongrád-Csanád vármegyében

Napsütéssel indul a hét, de aztán jön a fordulat

A következő napokban sok lesz a napsütés, amit inkább a gomoly, mintsem a fátyolfelhők zavarhatnak meg. A hét közepén marad a nyugodt idő és a hőmérséklet is emelkedik, péntek este azonban hidegfront érkezik.  

Hétfő estétől az ország délkeleti felében is érdemben csökken a felhőzet. Ugyanakkor az éjszaka második felében észak felől átmenetileg ismét több felhő sodródhat fölénk.

(Fotó: met.hu)

Kedden a felhőátvonulások mellett általában sok napsütés várható. Hétfőn csapadék nem valószínű, kedden helyenként – nagyobb eséllyel az Északi-középhegység és az Alföld területén – várható zápor, egy-egy zivatar.

(Fotó: met.hu)

A légmozgás hétfőn többnyire mérsékelt marad, kedden viszont már több helyen kísérhetik élénk lökések az északnyugati szelet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között valószínű, de az Észak-Dunántúlon enyhébb is lehet az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 14 és 19 fok között várható.


Időjárási helyzet Európában:

A nedvesebb léghullámok Európa belső területeit is elérték, Olaszország fölött egy légörvény is kialakult, arrafelé és a Balkán-félsziget nyugati részein több helyen esik az eső. Ezzel szemben Délnyugat-Európában anticiklonális hatások érvényesülnek, így napos idő jellemző.

A száraz levegő miatt főként az Ibériai-félszigeten nagy a napi hőingás, hajnalban gyenge fagy is előfordul, majd délutánra 20 fok köré melegszik fel a levegő. Skandinávia északi részein és a Kelet-európai-síkságon napközben is 0 fok körül alakul a hőmérséklet.

A Kárpát-medence fölé is nedvesebb levegő érkezett, emiatt több a felhő, de jelentős csapadék nem várható.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még