Aktuális

Washington belvárosában több embert meglőtt egy fegyveres, a rendőrség bűnözési válságot emleget

Sűrűbben jár a tihanyi komp – Még el sem kezdődött a szezon a Balatonnál, de máris rengeteg a turista

| Szerző: hirado.hu
Közeledik a turistaszezon a Balatonnál: sűrűbben járnak a kompok mostantól Szántód és Tihany között. A szezon hivatalosan 3 hét múlva, április 8-án indul.

Sok utas érkezett pénteken a Balaton déli partjához, a szántódi révhez, hogy jegyet váltson a kompra. Autósok, gyalogosok, kerékpárosok és motorosok is igénybe vehetik a szolgáltatást. Ez a pár 20 év után először utazott újra a két part között.

Az északi partról is rengeteg kiránduló érkezett.

„Tihanyban voltunk egy 3 napos hétvégén és a kislány még soha nem utazott kompon, eljöttünk megmutatni neki, hogy milyen” – nyilatkozta egy utas az M1 híradójának.

Március közepétől sűrűbben járnak a kompok Szántód és Tihany között. Szakemberek szerint ez már az első jele annak, hogy lassan elindul az igazi idegenforgalmi idény.

Kapcsolódó tartalom

Szántódról reggel 6 óra 40 és este 6 óra 40 között, Tihanyból pedig reggel 7 és este 7 óra között indítanak járatokat, 40 percenként. A hajózási társaság folyamatosan figyeli a forgalmat, és ha kell, még több hajót is indít.

A Balatoni Hajózási Zrt.-nál azt mondják: felkészültek a szezonra.

„Húsvétkor megindulnak a személyhajók is. Szokás szerint egyre több kikötő és útvonal lép be a forgalomba. Először Siófok, Balatonfüred és Tihany, illetve Fonyód és Badacsony. Keszthelyen sétahajó, úgyhogy várunk mindenkit tavasszal” – mondta Veigl Gábor, a cég vezérigazgatója.

A balatoni régió mindig népszerű a turisták körében, de tavasztól őszig van a legtöbb turista a tónál. A balatoni hajózási társaság idén minden eddiginél nagyobb forgalomra számít.

Ajánljuk még