Időjárás

Esővel vonul át a hidegfront, térképen mutatjuk, milyen idő várható

Folytatódik a kerékpárút-építés Lentiben

A korábbi fejlesztések folytatásaként több mint öt kilométer hosszúságban alakítanak ki új kerékpárútszakaszokat Lentiben csaknem félmilliárd forintos beruházással – tájékoztatta Zala Vármegye Önkormányzata az MTI-t.

A Zala két keréken elnevezésű TOP-program újabb elemeként csaknem 5,5 kilométer hosszan építenek vagy jelölnek ki meglévő közutakon új szakaszokat a közel 468 millió forintos támogatás felhasználásával. A projekt konzorciumi együttműködésében részt vesz Zala Vármegye Önkormányzata, a Zala Megyei Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft., valamint Lenti önkormányzata.

A munkahelyek és a közszolgáltatások könnyebb elérését és a közösségi közlekedés megközelíthetőségét segítő beruházás nemcsak a településrészek közötti összeköttetést teremti meg, de hozzájárul a biztonságos közlekedéshez, a zaj- és légszennyezés csökkentéséhez, az egészségmegőrzéshez és az élhetőbb települési környezet kialakításához.

A kerékpáros nyomvonalakat alapvetően a meglévő közutak mellett vagy azok burkolatát felhasználva alakítják ki a 75-ös főút mellett és a csatlakozó utcákban, összesen hét szakaszon. A fejlesztés csatlakozik a korábban Lenti északi, nyugati és déli részén kiépült bicikliutakhoz, valamint a belvárosi kerékpárúthoz.

A napokban átadták a munkaterületet, így a kivitelezőnek, a helyi LE-KO Építőipari Kft.-nek 250 nap alatt kell a munkálatokat elvégeznie.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

Ajánljuk még