Aktuális

Joe Biden: Megalapozottak a Vlagyimir Putyin ellen felhozott vádak

Tűz keletkezett egy raklapüzemben Monorierdőn, szünetel a vasúti közlekedés

Raklapok gyulladtak ki egy üzemben ezer négyzetméteren pénteken Monorierdőn, a tűz miatt szünetel a vasúti közlekedés Monor és Pilis között.

Csámpai Attila, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a raklapüzemhez a legmagasabb, ötös riasztási fokozatban érkeztek több településről tűzoltók.

Hozzátette, hogy a tűz az üzem területén több épületre is átterjedt, jelenleg tíz vízsugárral, több oldalról oltják a lángokat.

A tűzesethez a monori, a dabasi, a ceglédi, a nagykátai, a fővárosi és a gödöllői hivatásos, valamint az üllői önkéntes tűzoltókat riasztották. A helyszínre tartanak még az érdi, a szolnoki és a szentendrei hivatásos tűzoltók is – fűzte hozzá a szóvivő.

A MÁV azt közölte, hogy a raklapüzemben, a vasúti pálya mellett keletkezett tűz oltása miatt Monorierdőnél a katasztrófavédelem lezárta a vasúti pályát, ezért Monor és Pilis között átmentileg nem közlekedhetnek a vonatok, itt pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A tűz miatt késések várhatóak a Budapest–Cegléd–Szeged és a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon, és járatok kimaradására, továbbá rövidebb útvonalon közlekedő járatokra kell számítani.

A Mávinform Facebook-oldalán később azt írták, hogy a Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza között közlekedő távolsági vonatok kerülőúton, Zugló, Kőbánya-Kispest, Ferihegy és Cegléd érintése nélkül közlekednek. A Volánbusz pedig visszavonásig elfogadja a vasúti jegyeket és bérleteket a Budapest-Cegléd-Szolnok vonal valamennyi érintett települése között.

Ajánljuk még