Aktuális

Egy fegyveres túszejtő több embert megölt az Egyesült Államokban

Nőgyógyász és ügyvéd is volt egy időben a pécsi kuruzsló

Kuruzslás és csalás bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki nőgyógyásznak és ügyvédnek adta ki magát. A vádlott nőgyógyásznak kiadva magát többször is megvizsgálta az ügy egyik sértettjét, míg ügyvédként közel 12 millió forintot csalt ki az ügy másik sértettjétől.

Kapcsolódó tartalom

A vádlott 2021 őszén ismerkedett meg az egyik sértettel, akihez mint kozmetikushoz járt. A férfi az elejétől fogva nőgyógyásznak adta ki magát, majd amikor az egyik kezelésen a sértett rosszul lett, felajánlotta, hogy megvizsgálja és kezeli.

Az eset után a férfi hol saját lakásán, hol a sértett munkahelyén többször is megvizsgálta a nőt és kenetet vett tőle.

A sértett idővel egy ismerősének is beajánlotta a férfit, akiről tudta, hogy gyermeket tervez a párjával. A vádlott mind a nőt, mind a férfit többször is megvizsgálta, de a későbbiekben a pár nő tagjának furcsa lett a vádlott orvosi tevékenysége, ezért feljelentette.

Kapcsolódó tartalom

A vádlott a kuruzslással egy időben ügyvédnek is kiadta magát. 2021 szeptemberében társkereső alkalmazáson keresztül ismerte meg az ügy másik sértettjét, és ügyvédnek adta ki magát. Többször is találkozott a sértettel, emellett interneten is tartották a kapcsolatot, ahol a vádlott különböző személyiség profilok alatt tévedésbe ejtette a sértettet.

Először ügyvédként azt állította, hogy felesége autóbalesetet szenvedett, majd meghalt. A későbbiekben saját betegségeire, illetőleg további családtagjai halálára hivatkozott.

A vádlott összesen közel 12 millió forintot csalt ki a sértettől.

A Pécsi Járási Ügyészség kuruzslás és csalás bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Forrás: Baranya Vármegyei Főügyészség

Ajánljuk még