Gyász

Elhunyt Gát György

Folytatódik a Liget Projekt – az új tereknek nem lesz párja Európában

Családbarát fejlesztésekkel folytatódik a Liget Projekt: új külsőt kap a városligeti KRESZ park, és fejlesztik a ballonkilátó környezetét is. A tervezők azt ígérik: olyan tereket hoznak létre, amelynek nincsen párja Európában. A Városligetben eddig 25 ezer négyzetméter zöld felület újult meg, az épületek pedig több millió látogatót vonzottak.

 

Egymást érik a koncertek a Magyar Zene Házában. Szinte nincs olyan nap, amikor ne lenne valamilyen kulturális előadás.

De nemcsak a programok, maga az épület is világhírű. Sorra zsebeli be a hazai és nemzetközi díjakat.

Izgalmasabbnál izgalmasabb programok várják a látogatókat a megújult Néprajzi Múzeumban is: 400 műtárgy és megannyi különlegesség, egyebek mellett egy Budapest aranykorát bemutató óriásmakett. Ez az intézmény a Városliget másik égköve.

És gondoltak a sportolókra is: sportcentrum, ifjúsági pályák és egy két kilométeres futókör várja őket a Ligetben.

Kapcsolódó tartalom

Megújult a teljes környezet: összességében 250 ezer négyzetméternyi zöld felületet hoztak létre.

Feltörtünk több tízezer négyzetméter betonfelületet, helyette itt van ez a gyönyörű városliget promenád, ahol korábban parkoló autók, másfél- kétezer autó állt naponta, és a nagyjátszótér, a futókör, az ifjúsági sportpályák mind- mind olyan új létesítmények a Ligetben, hogy sokkal többen jönnek ki a Ligetbe” – mondta Baán László, a a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa.

Nemcsak a szakma, a látogatók elismerését is kivívta a Liget Budapest program.

A megújult Szépművészeti Múzeum csaknem másfél millió embert vonzott. A Magyar Zene Házát már csaknem 1 millióan nézték meg, a Millenium házára 300 ezren voltak kíváncsiak eddig. De népszerű a gyerekek kedvence: a nagyjátszótér is, akárcsak a kutyás élményparkok.

Kapcsolódó tartalom

A fejlesztéseknek pedig még közel sincs vége: felújítják a KRESZ parkot és környékét, és a népszerű ballon kilátó környéke is teljesen megújul.

Azt ígértük, hogy olyan attrakciók hozunk létre, olyan új élményeket költöztetünk ide a Városligetbe, ami egészen más minőség, olyan, ami korábban Budapesten, de megkockáztatom, Magyarországon sem volt elérhető. Az elmúlt 10 év fejlesztései, legyen szó a nagyjátszótérről, vagy éppen a Mőcsényi Mihály Botanikus kertről, kutyás élményparkokról, vagy a sportcentrumról, azt igazolják vissza, hogy ez sikerült is” – fogalmazott Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója.

És már tervben van az Új Nemzeti Galéria létrehozása, amely az egykori Petőfi Csarnok helyére épül majd. Az építkezés 2024-2025-ben kezdődhet el. A tervezők azt ígérik: olyan komplex kulturális negyed jön létre, amelynek egész Európában nem lesz párja.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még