Aktuális

Egy fegyveres túszejtő több embert megölt az Egyesült Államokban

Csak Szerbiában olcsóbb a rezsi

| Szerző: hirado.hu
Az MVM friss adatokat közölt a rezsicsökkentett tételeket tartalmazó lakossági számlák arányáról. A november végéig kibocsátott számlák elemzése alapján földgázszolgáltatás esetében a kibocsátott számlák 78%-a, villamosenergia-szolgáltatás esetében a számlák 67%-a nem tartalmazott lakossági piaci áron elszámolt energiát.

 

Az MVM friss adatai szerint a decemberben közöltekhez képest nem változott jelentősen a rezsicsökkentésben teljes mértékben lefedett fogyasztók aránya.

A február végéig kibocsátott számlák elemzése alapján a villamosenergia-fogyasztás esetében a lakossági piaci árat egyáltalán nem fizető háztartások száma 66,6 százalékról 65 százalékra csökkent a decemberben mértekhez képest,

Forrás: mvmnext

a földgáz-felhasználás esetén viszont a teljesen rezsicsökkentettek száma 78,2 százalékról 80,7 százalékra nőtt.

Forrás: mvmnext

A MEKH nemzetközi összehasonlítása szerint még a túlfogyasztók esetében is a 20 százalékot meghaladó felhasználásig is csak Szerbiában olcsóbb az energiahordozó a magyar áraknál.

Tehát az adatokat elemezve a húsz százalékkal felülvételezőket is összeadva a teljesen rezsicsökkentett fogyasztókkal, a magyar háztartások 78,5 százaléka nemzetközileg a legolcsóbban jutott villamos energiához, a családok 91,8 százaléka pedig a nemzetközileg legkedvezőbb feltételekkel vásárolhatott földgázt augusztustól februárig bezárólag.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még