Aktuális

Egy fegyveres túszejtő több embert megölt az Egyesült Államokban

Ács képzőközpontot adtak át Nagyvázsonyban

Ács képzőközpontot adtak át Nagyvázsonyban. Az elméleti és gyakorlati képzést is biztosító intézményben fiatalok és felnőttek is elsajátíthatják az építészeti szakma fogásait – közölte a pénteki megnyitóünnepségen az intézmény alapító igazgatója.

Piltman Miklós elmondta, hogy egy év alatt épült meg a jelenleg 26 tanulót oktató, 563 négyzetméteres képzőközpont mintegy 240 millió forintból, melyből 146 millió forint állami támogatás.

Navracsics Tibor, területfejlesztési miniszter az egész régió sikerének nevezte a képzőközpont létrejöttét, amelynek küldetése, hogy megtörténhessen a generációváltás a szakmában.

Örvendetesnek nevezte, hogy olyan vállalkozók dolgoznak a térségben, akiknek nem csupán a magánjavak gyarapítása számít, hanem a közjót is szem előtt tartják, így valósulhatott meg a képzőközpont. Mint mondta, az állami támogatás mellett szükség volt ehhez az önkormányzat által biztosított segítő keretre valamint azokra a fiatalokra is, akik fogékonyak a szakma iránt.

Pölöskei Gáborné, a Kulturális és Innovációs Minisztérium helyettes államtitkára elmondta, hogy a 2019-ben született szakképzési törvény nyomán megújulhat az ágazat, ehhez azonban a vállalkozók akarata elengedhetetlen.

A törvény jó keretet ad a változtatáshoz, melynek során az elavultat felváltja az újszerű, korszerű tartalom

– fűzte hozzá.

Mint mondta, az ágazati képzőközpontok által erősödik a duális képzés, fontos változásnak nevezte, hogy a tanulók munkaszerződéssel dolgoznak a vállalatnál a képzés égisze alatt.

Kiemelt képünk: Ácstanulók a Schifter Party 2023 gyakorlóhétvégén a nagyvázsonyi ács képzőközpontban az átadóünnepség napján, 2023. március 17-én. Egy év alatt épült meg a jelenleg 26 tanulót oktató, 563 négyzetméteres képzőközpont mintegy 240 millió forintból, melyből 146 millió forint állami támogatás. (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Ajánljuk még