Időjárás

Fagyosan indul a péntek reggel, veszélybe kerülhetnek a virágzó fák

Varga Judit: A hazának mindig is szüksége volt és szüksége lesz olyanokra, akiknek szeme előtt a magyar nemzet védelme lebeg

A hazának mindig szüksége volt és lesz olyan nőkre és férfiakra, akiknek szeme előtt a magyar nemzet gyarapítása, hírének öregbítése és becsületének védelme lebeg – közölte az igazságügyi miniszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Varga Judit bejegyzésében azt írta, csütörtökön az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából díjazták állami kitüntetésekkel azokat az életműveket és sok évtizedes pályafutásokat, melyek a közösséget szolgálták és embertársainkat segítették.

Kapcsolódó tartalom

A ma kitüntetettek teljesítménye éppúgy gazdagítja országunk történelmét, mint felmenőink hőstettei – fogalmazott az igazságügyi tárca vezetője, aki köszönetet mondott a kitüntetetteknek a nemzet szolgálatában végzett elkötelezett munkájukért.

Beszámolt arról: a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetésben részesült példaértékű felkészültséggel, lelkiismeretesen végzett bírói munkája, valamint az igazságügy szolgálatába lépő fiatalok pályakezdését segítő tevékenysége elismeréseként Barsi József László; valamint a gyermeksebészet területén végzett több mint öt évtizedes, kiemelkedő színvonalú szakmai és vezetői munkája, a kárpátaljai magyar és ukrán gyermekek egészsége érdekében végzett, fáradhatatlan önkéntes tevékenysége elismeréseként Kiss Ákos Levente.

Közölte, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetésben részesült négy évtizedes, elsősorban a társasági jog területén kiemelkedő ügyvédi tevékenysége, valamint a nemzetközi kapcsolatok terén meghatározó szerepe elismeréseként S. Szabó Péter; a magyar önkormányzatiság eszméjének megerősítését, illetve a szolnoki történelmi hagyományok ápolását szolgáló munkája, valamint a helyi közösség épülését szolgáló tevékenysége elismeréseként Tóta Áron; valamint a több mint négy évtizedes bírósági pályafutása során főként a társasági és a cégjog területén végzett, nemzetközileg is elismert, magas színvonalú munkája elismeréseként Vezekényi Ursula.

Tájékoztatása szerint a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült több évtizedes példaadó munkája, széles körű szakmai közéleti tevékenysége, valamint Keszthely és Hévíz sportújságírójaként a térség sportéletében betöltött meghatározó szerepe elismeréseként Iglódi Endre Ferenc.

A Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült több évtizedes, példaértékű gyermekorvosi munkája elismeréseként Kovács Éva Mária – olvasható a bejegyzésben.

Ajánljuk még